Gebruiker moet eigenaarschap van gebouw voelen

Gebruiker moet eigenaarschap van gebouw voelen

Omdat een gebruiker dagelijks een aantal jaren in een gebouw gaat werken, moet een ontwerp erop gericht zijn dat de gebruiker eigenaarschap van een gebouw voelt. Dat zei Hans Reineke tijdens een SWP Talks op de WPX.

Hans, een van de zeven designers op de WPX, vertelt dat hij er erg in gelooft dat mensen zich verbinden met organisaties en een gebouw als organisaties een ruimte gebruiken om verhalen te vertellen en als een gebruiker van zo’n gebouw die verhalen ook kent. “Mensen vinden het prettig als ze zich daarin herkennen.” Hans denkt dat organisaties daarom behoefte hebben aan hele specifieke en unieke oplossingen. “Alles wat lijkt op standaard, repetitie en elkaar is daarom niet de toekomst.”

Voor Hans is het allerbelangrijkste het eigenaarschap. Hij vertelt hoe hij kijkt naar een opgave: “We luisteren, we halen informatie op en vertalen dat in een nieuwe ruimtelijke taal. Vervolgens geven we het terug aan de gebruiker. Want het is het huis van de gebruiker. Die gebruiker gaat er namelijk op dagelijkse basis een aantal jaren werken. Daarom is het cruciaal dat het gebouw echt ‘van de gebruiker’ voelt. Om dat te kunnen lopen we stage bij de organisatie en hebben we gesprekken over de identiteit van de organisatie. Daarbij zit ook de workplace manager aan tafel.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Hans Reineke was de dertiende en laatste in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder. 

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven