Koen Fleuren: “Bezig zijn met de toekomst van de campus is een voorrecht”

Koen Fleuren: “Bezig zijn met de toekomst van de campus is een voorrecht”

“Het is een voorrecht dat we iedere dag bezig zijn met de toekomst van de campus.” Als hoofd van Campus Development overziet Koen Fleuren de vernieuwing van de universiteitsomgeving.

Koen Fleuren doet zijn verhaal in de serie #ProudToBeRadboud, waar medewerkers vertellen wat ze trots maakt op hun werk bij Radboud University.

Veranderende rol campus

“De campus moet een plek zijn waar medewerkers, studenten en gasten graag komen. Wel is door de coronacrisis de rol van de campus aan het veranderen. Waarom zou je als medewerker of student nog naar de campus komen als je ook grotendeels thuis kan werken en studeren? En hoe kan de campus bijdragen aan het stimuleren van fysieke ontmoetingen en het bevorderen van een gemeenschapsgevoel? Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Ik vind het interessant om te kijken hoe we plannen voor aantrekkelijke werkplekken en voorzieningen kunnen combineren met onze ambities voor een steeds duurzamere, groenere en veiligere omgeving.”

Pilots 

“De resultaten die we boeken in ons werk zijn heel reëel en tastbaar. Ik ben bijvoorbeeld jaren bezig geweest met de bouw van het nieuwe Maria Montessorigebouw, en nu kan ik er zo naartoe lopen voor de lunch. Daarnaast vind ik het leuk dat we vaak werken met pilots: we testen nieuwe ideeën direct op kleine schaal. Neem elektrische deelauto’s als voorbeeld: die hebben we als proef nu bij één van de universiteitsgebouwen staan. Na een positieve testperiode kan dit verder worden uitgerold.” 

Groot investeringsprogramma

“Binnen Campus Development staan we nooit stil. We hebben een groot investeringsprogramma ontwikkeld met nieuwe gebouwen en andere aanpassingen op de campus, maar ook met het doel om de campus te verlevendigen. Door de campus zo leefbaar en duurzaam mogelijk te ontwikkelen, draag ik mijn steentje bij aan een beter klimaat én de vitaliteit van de studenten en wetenschappers.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven