Samen met collega’s stoppen met roken in Stoptober

Gezonde en vitale medewerkers zijn steeds belangrijker voor een organisatie. Zoveel mogelijk collega’s laten deelnemen aan Stoptober, waarbij ze 28 dagen niet roken, kan een van de vele goede stappen zijn.

Wat is Stoptober?

Stoptober is samen 28 dagen niet roken. En als je dat lukt, heb je vijf keer meer kans om het ook vol te houden! Stoptober biedt je een prachtige kans om stoppen met roken ook in jouw organisatie aan te moedigen. Samen stoppen vergroot niet alleen de kans op succes, samen op reis gaan naar een rookvrij leven versterkt ook de band tussen collega’s onderling! In de afgelopen zeven jaar hebben al meer dan 400.000 mensen succesvol meegedaan met Stoptober. En ook dit jaar staat de organisatie van Stoptober weer klaar om te helpen met gratis informatie en support en gerichte ondersteuning voor bedrijven. Samen maken ze zo werk van een gezond en rookvrij bedrijf.

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat je aan 28 dagen genoeg hebt om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. Na vier weken heb je de meeste ontwenningsverschijnselen wel achter de rug. 28 dagen is ook een kritische grens want als het je lukt om vier weken niet te roken, heb je vijf keer meer kans om het ook daarna vol te houden!

En, ook niet onbelangrijk, 28 dagen is te overzien. Je wordt niet gevraagd om voor altijd te stoppen met roken, maar uitgedaagd om er vier weken vanaf te zien. Wil je na 28 oktober doorgaan, dan kun je nog een jaar langer gebruikmaken van de gratis Stoptober-app. Ook als bedrijf kun je na Stoptober doorgaan met stoppen. Lees hier hoe Stoptober je erbij kan helpen, download het Stoptober Stappenplan, of mail voor vragen en extra begeleiding.

Van alle deelnemers aan eerdere edities van Stoptober, beoordeelt 92% de aanpak als positief. Uit onderzoek (Amsterdam UMC, 2017) blijkt dat de Stoptober-app, de Facebook-community en andere social mediagroepen, het Stoptober Magazine, Stoptober.tv en alle berichten per e-mail positief bijdragen aan het succes van Stoptober.

Op de hoogte blijven

Ga naar stoptober.nl, of download vanaf 2 september de gratis Stoptober-app en je weet op elk moment wat er speelt. Wil je meemaken hoe andere deelnemers Stoptober ervaren en ben je benieuwd wat onze eigen campagnevloggers beleven, volg Stoptober dan op FacebookTwitterInstagram en Tiktok.

Deelnemen aan Stoptober kost niets. Iedereen kan zich, vanaf 2 september, op stoptober.nl gratis inschrijven en heeft dan vrij toegang tot alle support die Stoptober te bieden heeft, zoals de Stoptober-app, Stoptober Magazine, Stoptober.tv en onze Facebook-community. Promotiematerialen en speciale bedrijfstrainingen zijn tegen een schappelijke vergoeding te bestellen, het hele aanbod vind je hier.

Stoptoberhuis

De eerste dagen van oktober laten 25 rokers zich van 30 september tot en met 4 oktober vrijwillig opsluiten in een huis in Vinkeveen. Het Stoptoberhuis staat open voor iedereen. Voor particulieren die willen stoppen, maar ook voor medewerkers van bedrijven. Wil je meedoen, of ken je een collega die de eerste vijf dagen van Stoptober in een unieke setting wil doorbrengen, meld je dan gratis aan op Stoptoberhuis.nl. Meedoen kost niets, je moet alleen wel twee selectierondes door om binnen te komen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven