Workplace Inside #3: René Keijzer

3 min

 

Workplace Inside #3: René Keijzer

In de rubriek WorkPlace Inside vertellen SWP Experts over hun persoonlijke verhalen. Wat zijn hun drijfveren? Wat doen zij in hun vrije tijd? Welke gave ervaringen willen ze graag met jou delen? Deze aflevering vertelt René Keijzer over zijn passie voor koken en het belang van een goed georganiseerde keuken als werkomgeving. René zoekt naar parallellen binnen zijn werk als Hoofd Facilitair Management bij DCMR en de organisatie van zijn keuken.

Koken

Ik kook thuis met grote regelmaat voor vrienden en vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Nieuwe concepten in een keuken of in het werk uit proberen spreekt mij erg aan. Dit geeft altijd nieuwe inzichten. En bij het eten heeft dit weer als extra voordeel dat er dan meestal ook goede gesprekken aan tafel zijn. Oprechte aandacht is er dan voor elkaar – aandacht en sociale binding hetgeen er door het hybride werken wel vaak bij inschiet. En daar moet je tijd voor maken. Net als voor je vrienden.

Mise en place

Zonder goede voorbereiding wordt het chaos en daarom besteed ik daar veel aandacht aan. Je kunt wel snel iets bereiden, maar als het complexer wordt dan moet je even de boel op orde maken. Je goed verdiepen in hetgeen je gaat bereiden. Tijd die het vraagt. Ingrediënten die nodig zijn (seizoensgebonden). En altijd vers! Is alles op orde dan gaat het ook van een leien dakje. En houd het schoon! In een schone werkomgeving is het overzichtelijk werken en dat geeft ook rust. Zo ook op het werk. Clean desk policy, dossiers op orde.

Smaken

Smaken verschillen nu eenmaal. Naar ieders mond koken is helaas niet mogelijk. Maar je kunt er wél achter zien te komen wat men graag lust. Vraag het ze. Zonde van al je werk als blijkt dat er één gast tussen zit die bijvoorbeeld een voedselallergie op gluten heeft. Ik merk ook in het werk dat er te weinig gevraagd wordt: “Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren?” Ook daarin kunnen wij nog beter faciliteren. Maar ook hierin kun je het niet voor iedereen individueel in orde maken. Maar je moet  wel de basis op orde hebben.

Samenwerken

Uiteraard ga ik zelf ook graag uit eten. En dan het liefst in een restaurant met een open keuken. Kijken!  Het loopt pas goed in een keuken als iedereen dus die ‘mise en place’ op orde heeft, zijn rol weet, zijn verantwoording neemt en zijn taken goed uitvoert. Het is twee tot drie uur een topprestatie leveren. Waarbij er vooral geluisterd wordt wat de chef of de sous chef roept. Dan loopt de samenwerking perfect en mag het resultaat er zijn. Daar geniet ik dan van. En … het moet kloppen met de bediening. Het totaalplaatje. In het werk moet ook iedereen weten wat zijn rol en taak is. Overleg wekelijks met elkaar wat er gedaan moet worden. Klinkt zo simpel. Waarom gaat het dan toch vaak anders dan gewild? Communicatie begint bij jezelf. Je moet het wél doen.

Gezelschap

Thuis heb ik het voorrecht om mijn gezelschap zélf uit te kiezen. Op kantoor niet. Het hybride werken heeft ervoor gezorgd dat de sociale cohesie minder is geworden. Door meer actief op de werkvloer te zijn, een luisterend oor te bieden en te begrijpen waar men (meer) behoefte aan heeft op in te spelen. Zo voer ik met mijn vrienden thuis net zulke goede gesprekken als dat ik met collega’s op het werk doe. Al zijn de onderwerpen geheel anders, de oprechte aandacht is er bij beiden.

Delen:

Meer nieuws

Technologische vernieuwingen brengen inclusief onderwijs dichterbij

Technologische vernieuwingen brengen inclusief onderwijs dichterbij

donderdag 11 december

Toegankelijk onderwijs voor iedereen, het klinkt vanzelfsprekend maar in de praktijk is dat helaas niet altijd zo. Nu technologie ...

Lees meer

Gewoon beginnen en uitproberen

Gewoon beginnen en uitproberen

donderdag 11 december

Half april 2025 ontving Annemarie Melissen, Project Manager Real Estate, Workplace & Sustainability bij FrieslandCampina, ...

Lees meer

De impact van geluid op de werkvloer

De impact van geluid op de werkvloer

woensdag 10 december

Van alle werknemers ergert 52 procent zich aan hinderlijk geluid op de werkplek en 34 procent ervaart hier ook echt klachten ...

Lees meer

SWP Stand Up 2026: donderdag 5 februari bij HNK/NSI Sloterdijk

SWP Stand Up 2026: donderdag 5 februari bij HNK/NSI Sloterdijk

woensdag 10 december

Donderdag 5 februari 2026 vindt de SWP Stand Up 2026 plaats op de locatie HNK/NSI Sloterdijk. De Stand Up begint om 14:00 ...

Lees meer

De lancering van het gezamenlijke Facilitaire Samenwerkingskompas

De lancering van het gezamenlijke Facilitaire Samenwerkingskompas

dinsdag 9 december

Key Quality en The Food Office sloegen de handen ineen en introduceren het Facilitair Samenwerkingskompas: een onafhankelijk ...

Lees meer

Vebego Workplace Innovation Award voor impactvolle en duurzame werkomgeving

Vebego Workplace Innovation Award voor impactvolle en duurzame ...

dinsdag 9 december

Vebego Facility Solutions en Smart WorkPlace introduceren een gloednieuwe award die innovatie in de schijnwerpers zet: de ...

Lees meer

Sta jij middenin de verandering van jouw werkomgeving?

Sta jij middenin de verandering van jouw werkomgeving?

vrijdag 5 december

Als je van één ding zeker kunt zijn, dan is het wel dat workplace management altijd in beweging is. IT, HR ...

Lees meer

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

donderdag 4 december

Samenwerking is altijd een beetje een mysterie geweest. Iedereen voelde dat het belangrijk was, maar bijna niemand wist ...

Lees meer

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

woensdag 3 december

Met een gezond binnenklimaat werken docenten prettiger en leren kinderen beter. Op de Montessorischool in Capelle aan den ...

Lees meer

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

woensdag 3 december

In Nederland werkt 83 procent gemiddeld één dag per week vanuit huis. Het onderzoek ‘Werkwereld 2025 ...

Lees meer

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

dinsdag 2 december

Het nieuwe rapport Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche laat je zien hoe de wereld van cateringcontractmanagement ...

Lees meer

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

dinsdag 2 december

In het nieuwe SWP Magazine (#15) lees je onder andere een groot interview met ISS WorkPlace Manager of the Year Annemarie ...

Lees meer

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd besparen

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd ...

dinsdag 2 december

Met de opkomst van AI, geavanceerde vergader- en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Yealink én strengere ...

Lees meer

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

dinsdag 2 december

In veel gemeenten zijn door de jaren heen situaties ontstaan waarin maatschappelijk vastgoed niet meer aansluit op de actuele ...

Lees meer

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

vrijdag 28 november

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de CSRD Awards riep de jury Koninklijke Heijmans N.V. uit tot winnaar in de categorie ...

Lees meer

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

donderdag 27 november

AVEX is geselecteerd als finalist voor de Inavation Sustainability Award 2026 met de duurzame en innovatieve BRIX zero AV-oplossing.

Lees meer

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

donderdag 27 november

De wereld van cateringcontractmanagement verandert razendsnel: stijgende kosten, veranderende gebruikersbehoeften en maatschappelijke ...

Lees meer

Integrale rol zorgt voor succesvol project

Integrale rol zorgt voor succesvol project

donderdag 27 november

Een kennisbijeenkomst bij Baanbrekers in Waalwijk laat je zien hoe een integrale rol, van scenario-onderzoek tot realisatie, ...

Lees meer

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

dinsdag 25 november

Binnen de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven heeft Sodexo, als hoofdaannemer van de facilitaire ...

Lees meer

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

dinsdag 25 november

Benieuwd hoe je in kunt spelen op functieveranderingen van kantoren door hybride werken? De whitepaper ‘De werkplek ...

Lees meer

Terug naar boven