Workplace Inside #3: René Keijzer

3 min

 

Workplace Inside #3: René Keijzer

In de rubriek WorkPlace Inside vertellen SWP Experts over hun persoonlijke verhalen. Wat zijn hun drijfveren? Wat doen zij in hun vrije tijd? Welke gave ervaringen willen ze graag met jou delen? Deze aflevering vertelt René Keijzer over zijn passie voor koken en het belang van een goed georganiseerde keuken als werkomgeving. René zoekt naar parallellen binnen zijn werk als Hoofd Facilitair Management bij DCMR en de organisatie van zijn keuken.

Koken

Ik kook thuis met grote regelmaat voor vrienden en vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Nieuwe concepten in een keuken of in het werk uit proberen spreekt mij erg aan. Dit geeft altijd nieuwe inzichten. En bij het eten heeft dit weer als extra voordeel dat er dan meestal ook goede gesprekken aan tafel zijn. Oprechte aandacht is er dan voor elkaar – aandacht en sociale binding hetgeen er door het hybride werken wel vaak bij inschiet. En daar moet je tijd voor maken. Net als voor je vrienden.

Mise en place

Zonder goede voorbereiding wordt het chaos en daarom besteed ik daar veel aandacht aan. Je kunt wel snel iets bereiden, maar als het complexer wordt dan moet je even de boel op orde maken. Je goed verdiepen in hetgeen je gaat bereiden. Tijd die het vraagt. Ingrediënten die nodig zijn (seizoensgebonden). En altijd vers! Is alles op orde dan gaat het ook van een leien dakje. En houd het schoon! In een schone werkomgeving is het overzichtelijk werken en dat geeft ook rust. Zo ook op het werk. Clean desk policy, dossiers op orde.

Smaken

Smaken verschillen nu eenmaal. Naar ieders mond koken is helaas niet mogelijk. Maar je kunt er wél achter zien te komen wat men graag lust. Vraag het ze. Zonde van al je werk als blijkt dat er één gast tussen zit die bijvoorbeeld een voedselallergie op gluten heeft. Ik merk ook in het werk dat er te weinig gevraagd wordt: “Wat heb jij nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren?” Ook daarin kunnen wij nog beter faciliteren. Maar ook hierin kun je het niet voor iedereen individueel in orde maken. Maar je moet  wel de basis op orde hebben.

Samenwerken

Uiteraard ga ik zelf ook graag uit eten. En dan het liefst in een restaurant met een open keuken. Kijken!  Het loopt pas goed in een keuken als iedereen dus die ‘mise en place’ op orde heeft, zijn rol weet, zijn verantwoording neemt en zijn taken goed uitvoert. Het is twee tot drie uur een topprestatie leveren. Waarbij er vooral geluisterd wordt wat de chef of de sous chef roept. Dan loopt de samenwerking perfect en mag het resultaat er zijn. Daar geniet ik dan van. En … het moet kloppen met de bediening. Het totaalplaatje. In het werk moet ook iedereen weten wat zijn rol en taak is. Overleg wekelijks met elkaar wat er gedaan moet worden. Klinkt zo simpel. Waarom gaat het dan toch vaak anders dan gewild? Communicatie begint bij jezelf. Je moet het wél doen.

Gezelschap

Thuis heb ik het voorrecht om mijn gezelschap zélf uit te kiezen. Op kantoor niet. Het hybride werken heeft ervoor gezorgd dat de sociale cohesie minder is geworden. Door meer actief op de werkvloer te zijn, een luisterend oor te bieden en te begrijpen waar men (meer) behoefte aan heeft op in te spelen. Zo voer ik met mijn vrienden thuis net zulke goede gesprekken als dat ik met collega’s op het werk doe. Al zijn de onderwerpen geheel anders, de oprechte aandacht is er bij beiden.

Delen:

Meer nieuws

<span>Gastvrijheid begint met persoonlijke aandacht</span>

Gastvrijheid begint met persoonlijke aandacht

maandag 3 november

Wat maakt een werkplek gastvrij? HEYDAY Hospitality en Markteffect hebben om een antwoord op deze vraag te krijgen een representatief ...

Lees meer

Klimaattop Gebouwde Omgeving officieel UITVERKOCHT!

Klimaattop Gebouwde Omgeving officieel UITVERKOCHT!

vrijdag 31 oktober

Met overweldigend enthousiasme vanuit de sector is de Klimaattop GO officieel uitverkocht! Er is een wachtlijst voor als ...

Lees meer

WorkPlace Xperience 20-21 mei 2026: Balance@Work

WorkPlace Xperience 20-21 mei 2026: Balance@Work

vrijdag 31 oktober

De werkomgeving verandert snel door het hybride werken, digitalisering, gezondheid, duurzaamheid en flexibiliteit. Balans ...

Lees meer

DESQUE nieuwe partner Smart WorkPlace

DESQUE nieuwe partner Smart WorkPlace

woensdag 29 oktober

Met de slogan 'Rethink your office' begeleidt DESQUE organisaties bij het realiseren van werkomgevingen die kloppen: plekken ...

Lees meer

SWP Talks #70: Ondernemend samenwerken

SWP Talks #70: Ondernemend samenwerken

woensdag 29 oktober

In de 70ste podcast van SWP Talks vertellen Yvon Olof-van Diemen van de provincie Noord-Holland en Tom de Been van Facilicom ...

Lees meer

Provincie Gelderland nieuwe partner SWP

Provincie Gelderland nieuwe partner SWP

maandag 27 oktober

Farlon Hubner, beleidsadviseur Facilitaire Dienstverlening bij de provincie Gelderland, licht de aansluiting bij Smart WorkPlace ...

Lees meer

Genomineerden CBRE Sustainability Award bekend

Genomineerden CBRE Sustainability Award bekend

vrijdag 24 oktober

Koplopers die vandaag het verschil maken in vastgoedverduurzaming moeten vaker in de schijnwerpers komen te staan. Dat is ...

Lees meer

Werk mee aan een toekomstbestendige zorgsector

Werk mee aan een toekomstbestendige zorgsector

vrijdag 24 oktober

Door de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 te ondertekenen, draag je bij aan de zorg van de toekomst: duurzaam, gezond en veerkrachtig. ...

Lees meer

PLEQ nieuwe partner van Smart WorkPlace

PLEQ nieuwe partner van Smart WorkPlace

donderdag 23 oktober

Adil Ayi speelt met PLEQ in op de mogelijkheden van sensortechnologie en data voor de toekomstige werkomgeving. Blij is ...

Lees meer

Marts Projecten nu ISO 9001 gecertificeerd

Marts Projecten nu ISO 9001 gecertificeerd

donderdag 23 oktober

Mick Schmale is trots dat Marts Projecten het ISO 9001 certificaat heeft verkregen. "Het kostte tijd en focus om processen ...

Lees meer

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

Het slimme kantoor: van tools tot beleid

dinsdag 21 oktober

In een moderne hybride werkomgeving zijn reserveringstools onmisbaar geworden. 

Lees meer

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

Whitepaper: Zo creëer je een toekomstbestendige vergaderruimte

maandag 20 oktober

Herken je dat? Een vergadering die moeizaam op gang komt omdat het scherm niet werkt, de microfoon hapert of de verbinding ...

Lees meer

<span>Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk</span>

Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk

vrijdag 17 oktober

Voor Mérieux NutriSciences | Blonk begeleidde Marts Projectmanagement het volledige herhuisvestingstraject, ...

Lees meer

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking met IFM

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking ...

donderdag 16 oktober

Een volledig geïntegreerd IFM-model waar alle facilitaire diensten zijn ondergebracht bij één partner. ...

Lees meer

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Terug naar boven