TU Delft mede-organisator internationale conferentie duurzame campussen

TU Delft mede-organisator internationale conferentie duurzame campussen

Op 7 en 8 september vindt op de Duitse RWTH Aachen University The Sustainable Campus Conference plaats. Namens de TU Delft zijn Andy van den Dobbelsteen en Deirdre van Gameren mede-organisatoren.

De TU Delft wil in 2030 volledig duurzaam opereren. Alle activiteiten op en vanaf de campus moeten dan klimaatneutraal, circulair, klimaatadaptief zijn en bijdragen aan de leefbaarheid voor de gebruikers en de natuur. Veel universiteiten hebben vergelijkbare ambities, maar hoe kunnen ze die realiseren?

De IDEA League-universiteiten (Chalmers, Delft, Aken, Zürich, Milaan) werken allemaal aan duurzaamheidsplannen, gericht op hun campus, onderzoek en onderwijs. De conferentie is bedoeld om deze plannen te presenteren en uit te wisselen met elkaar en met andere geïnteresseerde Europese universiteiten. Dit valt samen met een publicatie van de IDEA League-universiteiten. De conferentie is afgestemd op de jaarlijkse IDEA League summer school.

De volgende organisaties zijn bij de conferentie betrokken:

  • International Universities Climate Alliance (IUCA) (TU Delft, ETH Zürich)
  • International Sustainable Campus Network (ISCN) (TU Delft, ETH Zürich, Politecnico di Milano)
  • EIT Climate-KIC (TU Delft, ETH Zürich, RWTH Aachen, Chalmers, Politecnico di Milano)
  • UNITECH International (ETH Zürich, RWTH Aachen, Chalmers, Politecnico di Milano)

Samenwerking met de summer school

In lijn met de conferentie en duurzame campuspublicatie richt de summer school zich specifiek op opdrachten gerelateerd aan universiteitscampussen. De midterm-presentatie op woensdag en de eindpresentatie op vrijdagmiddag worden bijgewoond en beoordeeld door de duurzaamheidscoördinatoren. Donderdag na de lunch bezoeken de rectoren de summer school.

Via deze link vindt u alle informatie over de conferentie.

Op de foto: Campus van de RWTH Aachen University.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven