WorkPlace Inside #9: Nick Lettink

5 min

 

WorkPlace Inside #9: Nick Lettink

‘Sfeer’ is heel belangrijk voor Nick Lettink. Niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten. Nick (links) vertelt hierover in de rubriek WorkPlace Inside. Hoe een non-atleet tijdens de triathlon een kick krijgt van teambuilding.

Als klein kind wilde ik al ‘een fijne tijd hebben’ en was ik bezig met mijn omgeving dat hier invloed op kon hebben. Zo wilde ik bijvoorbeeld kok worden; niet omdat ik graag in de keuken wilde staan, maar omdat ik met lekkere dingen mensen gelukkig dacht te kunnen maken. Waarschijnlijk bedoelde ik toen met lekkere dingen vooral friet en pannenkoeken (op zich niets mis mee natuurlijk), maar inmiddels is het smakenpalet gelukkig meer gevarieerd. In de praktijk bleek al snel dat ik nooit een goede kok zou worden. Te ongeduldig, twee linkerhanden en ook nog eens vooral bezig met de omgeving. Ik ben het type dat een restaurant uitzoekt op basis van de wijnkaart en de omgeving waarin je mag verblijven. Is de sfeer goed? Wil ik hier een avondvullend programma zitten? Heeft het personeel een leuke tijd? En dat het eten goed moet zijn … dat zou toch een gegeven moeten zijn?

De werkomgeving

De werkomgeving waarin we werken is eigenlijk niet heel anders. Je kunt het woord wijn vervangen door koffie, een avondvullend programma door een werkweek en het eten door het werk. Belangrijk aan de werkplek is naast goede koffie natuurlijk de omgeving. Is de sfeer goed? Wil ik hier mijn werkweek doorbrengen? Hebben mijn collega’s een fijne tijd? En dat het werk leuk en goed moet zijn, spreekt toch voor zich? 

Vanuit ons werk hebben we invloed op eigenlijk alles buiten ‘het werk’ zelf om. Een voorrecht wat mij betreft om bezig te mogen zijn met alles waar mensen (onbewust) – voor een groot deel van hun tijd – mee bezig zijn.

Ik ben alweer 8 jaar geleden bij YNNO gestart vanuit de overtuiging dat het belangrijk is om het gedeelte dat mensen bezig zijn met hun werk zo leuk mogelijk te maken. Daar heeft iemand zelf natuurlijk veel invloed op, maar alles waar wij ons mee bezig houden draagt er zeker aan bij. Het is super dat wij ons dagelijks bezig mogen houden met het vertalen van maatschappelijke ontwikkelingen naar werk; en van het werk weer naar de impact op de fysieke en digitale omgeving van morgen. En dat we ook nog eens mogen helpen in het begeleiden van organisaties in het maken van de stappen die daarvoor nodig zijn.

Practice what you preach

Ook met onze eigen organisatie zijn we continu in ontwikkeling en staat ‘practise what you preach’ hoog in het vaandel. We hebben een fijne kantooromgeving centraal in Nederland (Creative Valley) waar we onszelf geestelijk vader van mogen noemen. De manier waarop wij werken en wij ons werk hebben ingericht biedt maximale flexibiliteit doordat we erg flexibele regelingen hebben op gebruik van vervoer, ICT-middelen (BYOD staat al meer dan 20 jaar in onze regelingen) en Hybride Werken. Al ruim voor de Covid-19-pandemie uitbrak deden wij aan hybride werken. Sterker nog, we merken dat we sindsdien eigenlijk alleen maar een betere community hebben kunnen bouwen. Iedereen vindt het belangrijk om elkaar te zien en komt graag naar kantoor om kennis te delen en samen aan producten te werken. We zijn steeds actiever bezig met het ontmoeten van elkaar; van ontbijtsessies tot externe sprekers tijdens een dinersessie tot samen hardlopen of een rondje fietsen.

Zwemmen-fietsen-hardlopen

Wat ik erg leuk vind in het werk dat ik mag doen, is dat ik overal en nergens kom en ook geïnspireerd wordt door de mensen waarmee ik samenwerk. Zo deed ik ooit een opdracht met triatleet Bart in ’t Velt van de Gemeente Utrecht – expert ook bij Smart WorkPlace. Bart daagde mij uit voor een kwart triatlon als onderdeel van een teambuilding … Iets waar ik nooit aan had durven denken toen ik hieraan begon: samen met drie non-atleten een kwart triatlon zwemmen-fietsen-hardlopen. Een mooie ervaring met een team dat we nog steeds als ‘dreamteam’ kunnen omschrijven. De combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen is inmiddels te bestempelen als mijn tweede grote hobby naast het werk bij YNNO. Ook hier komt het belang van de omgeving weer terug. Het sporten doet veel met me:

-          Het zwembad is een plek waar ik ultieme rust in mijn hoofd krijg: heen- en weer zwemmen zonder afleiding en pure focus op de techniek van het zwemmen. Een prachtige sport wat mij betreft. Als het even kan in het open water, waar je op kunt gaan in de natuur en de golfslag van het water.

-          Het fietsen als een manier om lekker buiten te zijn: weer of geen weer. De elementen als zon, regen en wind maken deze sport zo mooi als het maar zijn kan. Na een winterse rit weer voor de kachel zitten om op te warmen. Samen heroïsche verhalen maken en genieten van de omgeving.

-          Het hardlopen is de activiteit waar ik individueel weinig plezier aan beleef, maar dit hoort er nu eenmaal bij. Makkelijk voor tussendoor en leuk om te doen samen met een vriend, collega of mijn beste vriend, de hond. En dan is het toch teamwork en super om te doen.

Het samenbrengen van deze twee werelden is wat mij betreft ultiem. Met collega’s fietsen we dan ook regelmatig na het werk of maken we een lange rit in het weekend. Van windkracht 7 tegen met regen door de polder, tot 28 graden en een zonnetje in Italië om de ronde van Lombardije te fietsen. Op dat moment voel je direct wat de impact van de omgeving is op het hebben van een fijne tijd. Laten we zorgen dat de werkomgeving altijd voelt als het fietsen in Italië met een zonnetje in het gezicht, dan hebben wij ons werk goed gedaan!

Zijn er meer Smart Workplace partners die hier hetzelfde over denken? Dan wordt het tijd om snel eens samen een rondje te gaan fietsen!

Delen:

Meer nieuws

<span>Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk</span>

Herhuisvestingstraject Mérieux NutriSciences | Blonk

vrijdag 17 oktober

Voor Mérieux NutriSciences | Blonk begeleidde Marts Projectmanagement het volledige herhuisvestingstraject, ...

Lees meer

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking met IFM

Keune Haircosmetics en ISS Facility Services versterken samenwerking ...

donderdag 16 oktober

Een volledig geïntegreerd IFM-model waar alle facilitaire diensten zijn ondergebracht bij één partner. ...

Lees meer

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Live talk over Wellbeing als designprincipe

Live talk over Wellbeing als designprincipe

dinsdag 7 oktober

Onder leiding van Gertrude van den Brink gingen Eva Elias, Floris Schoonderbeek, Meggy Smulders en Lieke Genten in op de ...

Lees meer

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

vrijdag 3 oktober

Een kantoor waar je niet alleen werkt, maar waar je gezondheid en welzijn net zo belangrijk zijn als de prestaties die je ...

Lees meer

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

donderdag 2 oktober

Wie zit er nog vijf dagen per week op kantoor? Niemand! De manier waarop we vergaderen is flink veranderd, maar weet jij ...

Lees meer

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

donderdag 2 oktober

'Omarm de onzekerheid.' Dat was het thema tijdens de jaarlijkse Summer Experience van YNNO op 18 september. Een thema waar ...

Lees meer

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

woensdag 1 oktober

Hoe kijk je met nieuwe ogen naar het kantoor waar je misschien al jaren komt? In het E-zine nemen Melvin en Suzan Schalkx ...

Lees meer

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

dinsdag 30 september

HEYDAY Consultancy organiseert op dinsdag 4 november 2025 het Facilitaire Kennisevent 2025, een evenement gericht op facility- ...

Lees meer

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu onmisbaar zijn

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu ...

dinsdag 30 september

In het e-zine 'Hybride Werken' nemen Nick en Sep van YNNO je mee in het belang van leiderschap in hybride werken. 

Lees meer

E-zine 'Hybride Werken'

E-zine 'Hybride Werken'

woensdag 24 september

Hybride werken is niet langer een experiment maar de nieuwe realiteit. In deze editie van ons e-zine ontdek je inzichten, ...

Lees meer

Grootschalige studie Werkwereld 2025

Grootschalige studie Werkwereld 2025

maandag 22 september

Hybride werken is blijvend, maar het fysieke kantoor krijgt een nieuwe betekenis. Uit het rapport Werkwereld 2025 – ...

Lees meer

Slimme inzameling in professionele keukens

Slimme inzameling in professionele keukens

vrijdag 19 september

In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers ...

Lees meer

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende crisis

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende ...

donderdag 18 september

Nederlandse organisaties lopen onnodige risico’s doordat ze onvoldoende voorbereid zijn op de ingrijpende veranderingen ...

Lees meer

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael ...

donderdag 18 september

PHI Factory kondigt met trots de benoeming aan van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling. Met deze stap wordt ...

Lees meer

Terug naar boven