Verduurzamen van carports

Verduurzamen van carports

Op het parkeerterrein van a.s.r. zien we dat er op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van een tweetal carports. Deze carports worden voorzien van zonnepanelen en moderne laadfaciliteiten.  

Zulke duurzame carports zien we steeds meer. Met 273 bi-faciale panelen kunnen deze panelen ook van onderaf licht opvangen en energie opwekken. Alles bij elkaar zijn de panelen goed voor zo'n 90.000 kWh op jaarbasis.

We zien deze carports al vaker, maar deze zijn dan vaak gefocust op een enkele parkeerplaats voor een of twee laadpalen. Deze grotere versie biedt bedrijven een nieuwe mogelijkheid om op grote schaal duurzame laadpalen aan te bieden aan gasten. Het biedt een oplossing voor het (overdekt) parkeren, opwekken van energie en elektrische auto’s opladen in één. Een carport met dak van zonnepanelen die energie voor opwekken, zodat er geen gebruik meer is van grijze netstroom om elektrische auto's op te laden.

Er zijn onder de twee carports straks plek voor totaal 21 elektrische auto's. Een mooie nieuwe faciliteit voor gasten en een duurzame uitstraling bij aankomst.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven