Welke SDG's zijn het makkelijkst te implementeren?

Welke SDG's zijn het makkelijkst te implementeren?

Waar staat Nederland met de Sustainable Development Goals (SDG’s) halverwege het traject naar 2030? De Nederlandse SDG Barometer 2022 geeft inzicht.

De SDG barometer 2022 is een recent onderzoek van onderwijsinstellingen TIAS School for Business and Society, Amsterdam School of International Business, en Maastricht School of Management. Het verslag is in zijn geheel hier te downloaden.

Implementatie van de SDG's

De SDG’s die als minder relevant aan hun eigen organisatie worden gezien zijn ook degenen die respondenten het moeilijkst vinden om uit te voeren. Vooral SDG's 1 (geen armoede), 2 (nul honger), 14 (leven onder water) en 16 (vrede, gerechtigheid en sterke instellingen), worden gerapporteerd als moeilijk om uit te voeren. Blijkbaar vinden organisaties het moeilijker om actie op deze SDG's te nemen omdat deze verder van de 'normale' operaties van hun organisatie staan.

De resultaten van de SDG Barometer onthullen ook een mate van consistentie tussen de SDG's die als makkelijk te implementeren worden gezien. Bijvoorbeeld SDG 8 (decent work en economische groei) en SDG 3 (goede gezondheid en Welzijn) behoren tot de top vier in deze categorie. Ook SDG 9 (industrie, innovatie en infrastructuur) en SDG 7 (betaalbare en schone energie) worden gezien als makkelijk te implementeren. Dit weerspiegelt mogelijk zowel de beschikbaarheid van duidelijk vastgestelde normen en de aanwezigheid van tastbare economische voordelen die ontstaan door het aanpakken van deze SDG's. Het feit dat Nederland een goede infrastructuur heeft en een beleidsplan om naar een circulaire economie te gaan maakt deze stappen ook makkelijker.

Hoe dan verder?

Het is makkelijk om naar deze SDG's te kijken en die dan op te pakken. Maar het is belangrijk om in te zien dat SDG's die dicht bij je eigen operaties staan vaak de voorkeur hebben. Kijk dus goed naar wat je doet, en hoe je een SDG aan kan sluiten op je organisatiedoelen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven