Een 'Paris Proof' dashboard voor real time inzicht

Een 'Paris Proof' dashboard voor real time inzicht

Om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs, zal de gebouwde omgeving een flinke energiebesparing moeten behalen. Daarom levert DWA een Paris Proof dashboard bij alle gebouwen die ze ontwerpen.

Met het Paris Proof dashboard geven ze twee jaar kosteloos inzicht in het werkelijke gebruik van de gebouwen. Hiermee kunnen organisaties de juiste stappen zetten in de verdere verduurzaming van hun vastgoed.

Energieverbruik terugdringen

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor bijna 40% van het energiegebruik in Nederland. Vastgoedeigenaren staan voor de opgave om dat energiegebruik met twee derde terug te dringen, om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Het Paris Proof dashboard geeft inzicht in de gebouwprestatie en welke stappen nodig zijn naar een Paris Proof gebouw. DWA omarmt de inzet van Digital Twins in de ontwerp- en exploitatiefase. De Digital Twin is een virtuele kopie van je gebouw, met alle data die je nodig hebt om verduurzaming tot stand te brengen.

De modellen van DWA zijn gekalibreerd op echte gebouwen en realistisch gebruik van het gebouw om voorspelbaarheid van prestaties te verhogen. De digitale aanpak stelt ze in staat een goede afweging te maken over energie, ruimtegebruik, comfort, gezondheid, materiaalgebruik en kosten. Die gegevens, in een overzichtelijk dashboard, geven inzicht en handvaten om duurzaamheidsambities te vertalen naar bewezen prestaties.

Meer mogelijkheden

Dit dashboard maakt onderdeel van het DWA-platform Bright-Building.nl. Hiermee is het mogelijk data vanuit apps van derden toe te voegen om zo door samenwerking zo veel mogelijk waarde toe te voegen aan de gebouwde omgeving. Lees alles over de mogelijkheden van een Digital Twin bij DWA.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven