De belangrijkste tips om toptalent te behouden

De belangrijkste tips om toptalent te behouden

De 'war on talent' verwijst naar een steeds competitiever landschap voor het werven van getalenteerde medewerkers. Maar de war on talent geldt ook voor het behouden van talent.

Naast de transformatie van de werkplek als gevolg van de pandemie, worden organisaties momenteel geconfronteerd met veel economische onzekerheden, waardoor retentie nog belangrijker wordt.

Ontwikkeling en erkenning

Alle medewerkers waarderen professionele ontwikkeling, het is belangrijk dit vanaf het begin aan te moedigen. Bied opleidings- en certificeringsprogramma's aan voor personeel, met een focus op de "vaardigheden voor morgen" om het toptalent enthousiast te houden. Daarnaast helpen deze opleidingen en certificaties natuurlijk met de ontwikkeling van je organisatie. Hoe dwingend is professionele ontwikkeling om talent vast te houden? In 2021 bleek uit onderzoek van ClearCompany dat als een bedrijf investeert in de loopbaan van werknemers, 94% zei dat ze langer bij het bedrijf zouden blijven.

Mensen waarderen het om beloond te worden voor hun werk en goede medewerkers zouden beloond moeten worden voor hun hoge prestaties. Als je merkt dat medewerkers een stap verder gaan en "heldenwerk"  doen, dan is erkenning of beloning op zijn plaats. Het is gemakkelijk om programma's op te zetten voor het belonen van goede resultaten.

Werk-privé balans

De balans tussen werk en privéleven is de afgelopen jaren op de voorgrond getreden door de pandemie. Deze balans wordt als een van de belangrijkst aandrijvers gezien van de werkvreugde en uiteindelijk de loyaliteit van mensen. Uit onderzoek van de werkzoekendenservice Monster.com bleek bijvoorbeeld dat 57 procent van de actief zoekende werkzoekenden zegt dat ze liever volledig op afstand willen werken.

Of uw organisatie werken op afstand nu ondersteunt of niet, tegenwoordig willen de meeste mensen niet meer terug naar de oude manier van werken, en IT-leiders mogen een gebrek aan werk-privébalans niet laten resulteren in ontslagbrieven.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven