SWP Talks #41 De werkomgeving voor generaties X, Y en Z

SWP Talks #41 De werkomgeving voor generaties X, Y en Z

Hoe ontwikkel je de ideale werkomgeving voor generatie X, Y en Z? Wat zijn de do’s en dont’s per generatie? Tijdens deze SWP Talks bespreekt Wietse Walinga het met Silvia de Haan en Bart van Roekel.

Silvia de Haan is Director of Workplace Consultancy bij Solved en sprak samen met Bart van Roekel, Adviseur Nieuwe Manieren van Werken bij YNNO,  over wat we kunnen leren over de werkplek door te kijken naar generaties en levensfasen.

Generaties en levensfasen

Silvia is zelf van generatie X, de generatie die voor de millennials kwam. "Generatie X is vaak een erg zelfredzame generatie, maar wat ook belangrijk is, is dat naast dat iemand een bepaalde generatie is, ze natuurlijk ook in een bepaalde levensfase zitten. Kijkend naar bijvoorbeeld mijn levensfase: ik heb oudere kinderen die uit huis aan het gaan zijn, ik heb veel werkervaring en woon al wat ruimer omdat ik al wat vaker verhuist ben. Dit zegt natuurlijk net zo veel of misschien wel meer over mij dan wanneer ik geboren ben."

Bart sluit zich hier bij aan. "Als ik naar mezelf kijk ben ik een millennial, ook daar varieert het van 23 tot zo'n 35 jaar oud. In die leeftijdsgroep woont de ene persoon nog op kamers, maar heeft de andere al vier kinderen." Bij het vaststellen van die verschillende levensfases op de werkvloer kunnen de generaties natuurlijk wel een handvat bieden.

Luister hieronder de hele aflevering SWP Talks, of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven