E-zine: Zorghuisvesting

E-zine: Zorghuisvesting

De zorg verdient een nieuwe omgeving waarin de beste zorg kan worden geleverd. Deze ontwikkeling vraagt kennisdeling. Inzichten en innovaties zijn te lezen in het digitale magazine: 'Zorghuisvesting'.

De zorg moet een sector zijn met een inspirerende werkomgeving en een optimaal onderzoeks- en opleidingsklimaat.

Duurzaamheid

Actuele kernpunten voor de zorg zijn duurzaamheid, energiebesparing en kostenbesparing. Vanuit deze visie ondersteunen Stichting Lucrum en Stichting C23 zorginstellingen bij de verduurzaming. Van analyse van het vastgoed en het in kaart brengen van de verduurzamingsmogelijkheden tot het maken van een businesscase en het daadwerkelijk uitvoeren van maatregelen. Daarbij wordt ook naar andere manieren gekeken om de CO2-voetafdruk van zorginstellingen te verkleinen. Denk aan afvalscheiding, circulair gebruik van grondstoffen, het tegengaan van voedselverspilling en verduurzaming van mobiliteit.

Zorghuisvesting

Deze initiatieven hebben geleid tot het kennisplatform Zorghuisvesting waar innovaties worden gedeeld en inzichten worden doorontwikkeld. Opdat duurzame zorg in alle opzichten wordt geoptimaliseerd. In deze eerste Ezine onder andere de podcast ‘Een veranderend zorglandschap’. Hierin spreken Edwin van der Meer, raad van bestuur BovenIJ, en Bert Jan Grevink, partner bij ptg advies, over hun visie op het huidige zorgstelsel en de toekomst daarvan. Wat betekenen deze veranderingen voor individuele zorginstellingen? In een blog houdt Marie-José de Dreu-Westerveld van Liberein een pleidooi voor het creëren van communities voor ouderen in de wooneenheden van zorginstellingen.

Lees het volledige E-zine hier!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven