Nieuw: Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving Index (BNW Index)

<span><span>Nieuw: Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving Index (BNW Index)</span></span>

Het kennisplatform SWP en adviesbureau YNNO presenteren in april 2024 tijdens de WorkPlace Xperience de eerste onderzoeksresultaten over nieuwe manieren van werken: de BNW Index.

De manier van werken verandert en is continu aan verandering onderhevig. Ingegeven door snel ontwikkelende digitalisering en de mogelijkheden van het werken op afstand verandert het gedrag van mensen en daarmee ook hun leef- en werkpatroon. Waar werk je? Wat heb je dan nodig? Hoe werk je (digitaal) samen met je collega’s? Moeten we hier beleid voor opstellen of maken de teams zelf afspraken? En hoe moet de werkomgeving die het werk op kantoor faciliteert er dan uit zien? Het zijn vragen die elke organisatie stelt.

Veel organisaties bevinden zich in een zoektocht naar hoe zij hier goed op kunnen inspelen. En hoe acteren andere organisaties hierop? In een uitgebreide rondvraag blijkt dat er behoefte is aan handvaten. Getallen en inzichten die voor de Nederlandse markt gelden en specifiek inzicht geven in vergelijkbare organisaties in dynamiek, omvang en manier van werken.

Deze getallen en inzichten worden uitgewerkt in benchmarks en marktinzichten en vormen de index Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving, kortweg BNW Index. Tijdens de WorkPlace Xperience op 16 en 17 april 2024 worden de eerste resultaten van de BNW Index gepresenteerd.

“Het vaststellen van een huisvestingskoers is mede door covid een stuk lastiger dan voorheen. We hebben best veel data, maar in de besluitvorming én verantwoording naar de directie is inzicht in wat andere organisaties doen erg waardevol!”- Judith Beerens (CZ)

Onderzoek
Het onderzoek geeft inzicht in de strategische thema’s die spelen bij organisaties. Waar komt de verandering in manieren van werken vandaan en welke onderwerpen liggen op tafel? Is dit de huidige krapte op de arbeidsmarkt en werving van talenten of is vooral het digitaliseren van het werk een belangrijk onderwerp in jullie organisatie? Het onderzoek geeft inzicht in de (maatschappelijke) ontwikkelingen die de werkomgeving veranderen en daarmee bij vele Nederlandse organisaties een steeds grotere rol spelen.

“Data binden en vergelijken is het nieuwe goud in tijden waarin innovaties voor de werkplek elkaar in een rap tempo opvolgen.” – Bart In ‘t Velt (Gemeente Utrecht)

Benchmark
De benchmark geeft inzicht in beleid en gebruik van de werkomgeving op een manier die (kwantitatief) vergelijk met andere organisaties mogelijk maakt. Hoe gaan andere organisaties om met Hybride Werken? Hoeveel vierkante meters en werkplekken gebruiken we met zijn allen, en (hoe) gaan we hier strategisch mee om? Hoe ziet de bezetting van het kantoor eruit? En zijn er kaders en/of afspraken gemaakt omtrent het fysiek en digitaal samenwerken? Hoe gaan organisaties om met managen op afstand en is het gebruik van decentrale werkplekken dichtbij huis onderdeel van het werkplekbeleid?

Met de benchmark willen we tegemoet komen aan de vraag van organisaties om kennis over de Nederlandse werkomgeving transparanter te maken, en belangrijkste inzichten de kwantificeren. Dit geeft handvatten en inspiratie voor het (door)ontwikkelen van strategisch beleid omtrent de werkomgeving van de eigen organisatie. Smart WorkPlace en YNNO gaan deze benchmarks jaarlijks ontwikkelen en publiceren onder de naam BNW Index.

Informatie

Voor meer informatie over de BNW Index kan contact worden opgenomen met Nick Lettink (nick.lettink@ynno.com), Yvet Brummelhuis (yvet.brummelhuis@ynno.com) of Anouschka de Waal (anouschka.dewaal@ynno.com) van YNNO of met Wim Kooyman (wim@smartwp.nl) van Smart WorkPlace.

&lt;span&gt;&lt;span&gt;Nieuw: Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving Index (BNW Index)&lt;/span&gt;&lt;/span&gt;

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven