Technogym nieuwe partner Smart WorkPlace

Technogym nieuwe partner Smart WorkPlace

Gezonde organisaties zijn een 'hot topic'. In vrijwel elke organisatie leven vragen over hoe ze voor gezondere medewerkers kunnen zorgen. Expert in dit vakgebied Technogym sluit zich met die reden aan bij Smart WorkPlace.

Thijmen Groen, verantwoordelijk voor de corporate business in de benelux, gaf antwoord op onze vragen.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Technogym voor de werkomgeving van de toekomst?

Van organisaties wordt meer dan ooit verwacht dat ze zorgen voor een gezonde omgeving en werknemers ondersteunen om de beste versie van zichzelf te zijn. Kijkend naar de toekomst ziet Technogym algeheel welzijn als een belangrijke pijler om goede werkplekken op in te richten. We geloven sterk dat gezonde werknemers de sleutel zijn tot verhoogde productiviteit, verminderd verzuim, werkgeluk en positieve energie.

De opkomst van hybride werken en een meer zittende levensstijl daagt ons uit om evenwicht te vinden. Technogym ziet kansen in het creëren van werkomgevingen die niet alleen dienen als plekken om te werken, maar ook als hubs voor beweging, training en ontspanning. Het is onze overtuiging dat een aantrekkelijke werkomgeving werknemers niet alleen naar kantoor trekt, maar ook inspireert, ondersteunt en motiveert. We streven naar een toekomst waar de werkplek ook kansen biedt om aan gezondheid te werken.

In een ideaal toekomstplaatje bewegen we weg van de oude norm waarbij we vol energie naar het werk gingen en met minder energie terugkeerden. De toekomstige werkplek wordt een omgeving waar we effectief en efficiënt kunnen werken, maar ook opgeladen weer vertrekken. De nieuwe werkplek is een ruimte waar werk integreert met een holistische benadering van welzijn.

Welke rol kan Technogym hierin spelen?

Technogym staat klaar om een significante bijdrage te leveren richting gezondere en meer welzijnsgerichte werkplekken. Met onze missie om mensen te helpen een kwalitatief leven te leiden door middel van regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en een positieve mindset, is het belangrijk om ook op de werkplek een significante impact te maken.

Onze focus ligt op het ondersteunen van organisaties in het faciliteren van een omgeving waarin gezondheid en welzijn hand in hand gaan met productiviteit en tevredenheid op het werk.

Onze strategie, 'Wellness On The Go', maakt het werken aan gezondheid mogelijk op ieder moment van de dag, waar je ook bent. Omdat we een groot deel van ons leven werkend doorbrengen, is de impact die hier gemaakt kan worden erg groot. Technogym reikt verder dan de muren van het kantoor en bereikt werknemers waar ze ook zijn. Digitale oplossingen kunnen worden geïntegreerd met op maat ingerichte sportruimtes, waardoor in-company mogelijkheden en services op locatie worden gecombineerd met een digitaal aanbod dat altijd en overal toegankelijk is.

Technogym denkt graag mee met vitaliteitsplannen waarin zowel aandacht is voor de belangen van HR/Management als die van de werknemer. Technogym ondersteunt van advies over de inrichting tot aan het aanbieden van gezondheidschecks en van gepersonaliseerde trainingsprogramma's tot aan op maat gemaakte workshops. Een dashboard helpt om inzicht te krijgen in het effect van de uitgevoerde plannen. Geanonimiseerde data brengt in beeld hoe het uitgerolde vitaliteitsplan zich ontvouwt en helpt HR-professionals om te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Waarom is het belangrijk voor Technogym om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

Voor Technogym is welzijn niet slechts een individuele kwestie; het vertegenwoordigt een sociale kans die de hele maatschappij raakt. Overheden kunnen de vruchten plukken door gezondheidskosten te verlagen, terwijl bedrijven een boost in productiviteit ervaren en de volledige potentie van hun werknemers ontplooien. Het is een kans voor de samenleving als geheel om onze levensstijl te verbeteren. Om deze kans te benutten is samenwerking noodzakelijk.

Technogym gelooft in het delen van kennis en komt graag in contact met gelijkgestemden op het gebied van werkplekoptimalisatie. Door vanaf het begin betrokken te raken, kunnen we samen plannen smeden en organisaties helpen om in een vroeg stadium gezonde en slimme keuzes te maken. Als de basis goed is, zullen toegepaste interventies in een later stadium nog krachtiger zijn.

"Let's Move For A Better World" de jaarlijks wereldwijde internationale campagne om de strijd aan te gaan met sedentair gedrag, wordt "Let's Move For a Better Work!"

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven