Maximalisatie van bedrijfswaarde

Maximalisatie van bedrijfswaarde

Steeds meer organisaties nemen Internet of Things (IoT) mee in hun plannen en -strategieën. IoT-oplossingen staan al ruim tien jaar in Gartner’s Top 10 Technology Trends, maar de werkelijke impact van deze technologie is nog steeds in ontwikkeling.

Voor professionals in vastgoed- en facility management biedt IoT veel nieuwe mogelijkheden om het beheer van gebouwen en de gebruikservaring ervan te versterken.

Benut het potentieel

Maximalisatie van bedrijfswaarde: ontdek de IoT-mogelijkheden voor FM Het Internet of Things – afgekort IoT – staat al jaren in de tech trends top tien van onderzoeks- en adviesbureau Gartner. Hoewel nog niet alle mogelijkheden van deze revolutionaire technologie helder zijn, wordt IoT in de zakenwereld gezien als een veelbelovende technologie die de wereldeconomie fundamenteel zal veranderen. Ieder jaar zien we steeds meer vooraanstaande bedrijven IoT opnemen in hun bedrijfsplannen en infrastructuur. IoT verovert een plek in de productiesector, in de geneesmiddelenindustrie, maar ook in het vastgoed- en facility management. Bedrijven zetten IoT in om kosten te drukken, de bedrijfsvoering te digitaliseren en te verduurzamen. Er wordt voorspeld dat er in het jaar 2030 maar liefst 29,4 miljard IoT-apparaten bestaan. Dat wil niet zeggen dat elk bedrijf zomaar aan IoT moet beginnen. Er moet een holistische, datagedreven aanpak aan ten grondslag liggen – zowel op de korte als op de lange termijn.

E-book

Op dit moment ligt de focus op hoe IoT-apparatuur binnen de gebouwomgeving kan worden geoptimaliseerd, om de kern te vormen van een uitgebreid platform voor slimme bouwen. Met deze benadering komt het langverwachte potentieel van IoT-oplossingen steeds meer tot uiting. In dit e-book gaat Planon in op de mogelijkheden van IoT voor professionals in vastgoed- en facility management. We bespreken de toekomstige uitdagingen en de implementatie van IoT en Digital Twin-technologie in de gebouwomgeving.

Benieuwd naar de IoT-toepassingen voor jouw sector? Download het e-book hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven