SWP Talks #47: Duurzaamheid

SWP Talks #47: Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veelbesproken topic, in deze aflevering van SWP Talks spreken experts Thijs van Rossum en Jan van de Maat over hun visie en aanpak.

Thijs van Rossum (rechts op de foto), Hoofd veiligheid en milieu bij Wageningen University & Research, en Jan van de Maat,  bij ABB, zijn beiden in hun eigen werkveld op andere manieren bezig met duurzaamheid op de werkvloer.

Mobiliteit

Wim Kooyman opent de podcast met een vraag naar mobiliteit, want daar begint vrijwel elke duurzaamheidsreis mee. Voor Thijs is dit een makkelijke: "Wageningen University & Research zit natuurlijk voornamelijk in Wageningen, ik kan dus zelf dagelijks gewoon op de fiets daar naartoe. Wanneer ik dan ergens anders moet zijn kunnen wij via onze contractpartner elektrisch vervoer van A naar B regelen." Jan geeft aan dat hij via een meer technische achtergrond in elektrotechniek bij ABB terecht is gekomen. Bij ABB is ook die drang naar verduurzaming ontstaan. "ABB kwam met die specifieke vraag naar duurzaamheid. Als fabrikant hebben ze daar heel mooie producten voor en zochten naar mensen die dit aan de man kon brengen op een goede manier."

"Duurzaamheid gaat in mijn wereld echt over innovatie en samenwerking, je kan het niet alleen" - Thijs van Rossum

Luister hieronder het volledige gesprek van deze SWP Talks Of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven