Een kantoor van gerecyclede materialen

Een kantoor van <span class='mw-page-title-main'>gerecyclede</span> materialen

Het verbouwde ING bankkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam is opnieuw geopend. Er zijn zoveel mogelijk materialen gebruikt uit het oude kantoor en gerecylede materialen toegepast.

In het vernieuwde ING Huis kunnen klanten van de oranjebank terecht voor financieel advies op maat, bijvoorbeeld voor een hypotheekaanvraag, vermogensadvies of voor ondersteuning bij online bankieren.

Vernieuwde kantoor is duurzaam verbouwd

Het vernieuwde bankkantoor is op een duurzame manier verbouwd, met een sterke focus op circulair bouwen. Dit betekent dat er zoveel mogelijk is gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. Zo zijn tapijten, plafondplaten en vloeren opnieuw gebruikt. Bovendien is de vloer van het ING Huis samengesteld uit gerecycled plastic afkomstig uit de Maas, waarbij kantoormedewerkers hebben bijgedragen aan het verzamelen van dit plastic.

Dankzij deze circulaire aanpak is de CO2-voetafdruk van de verbouwing aanzienlijk verlaagd ten opzichte van een traditionele verbouwing zonder circulaire aanpak: deze is met 64 procent verminderd. De Building Circularity Index (BCI) score is 69 procent. Deze score is gebaseerd op de milieu-impact van alle gebruikte bouwmaterialen en -producten. Volgens ING ligt de maximaal haalbare score, volgens externe experts, tussen de 75% en 80%.

Fysiek bezoek

In het vernieuwde ING Huis komen klanten voor financieel advies op maat, zoals hulp bij het aanvragen van een hypotheek of vermogensadvies. Ellen Jacobse- de Groot, Lead Business Development Kantoren & Servicepunten: “Ruim 5,9 miljoen klanten regelen hun bankzaken online, maar als het gaat om financieel inzicht en advies dan is persoonlijk contact nog steeds heel belangrijk.” Volgens Ellen inspireert de circulaire inrichting tot gesprekken over duurzame vooruitgang.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven