Webinar: zo zorgt data voor een toekomstbestendige werkomgeving

Webinar: zo zorgt data voor een toekomstbestendige werkomgeving

Een interactief webinar van Smart WorkPlace, in samenwerking met Alvero, belichtte kansen om met data voor een toekomstbestendige werkomgeving te zorgen.

In het webinar ontdekten deelnemers hoe de organisatie en inrichting van kantooromgevingen snel veranderen en wat er van organisaties verwacht wordt rondom wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld in de vorm van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deelnemers leerden hoe ze data over de werkomgeving kunnen gebruiken om het eenvoudiger te maken te rapporteren over de impact van hun activiteiten. Onder andere in de vorm van de samenstelling en de status van het meubilair dat organisaties gebruiken.

Jeff van Eijk van Sustainall nam deelnemers mee naar de praktische implicaties van de CSRD en de kansen die hiermee samenhangen. Deelnemers hoorden van hem hoe ze zich kunnen voorbereiden en hoe ze deze kansen verzilveren. Daarna werd duidelijk hoe je succesvol van beleid naar uitvoering komt. Hans Reineke van Hollandse Nieuwe architecture & interiors legde kwam met een inspirerend praktijkvoorbeeld: de circulaire revitalisatie van het Alfa College in Hoogeveen.

Reineke legde uit: “We zijn met een volledig circulair ontwerp-, bouw- en interieurteam begonnen aan het ontwerpproces. Op iedere onderwijslocatie moest de inhoud van de opleidingen in actie te zien zijn.” Brigitte de Haan-Ketelaars van Senzer dook daarna dieper in de praktijk van meubelmanagement en liet zien hoe je de werkomgeving anders inricht, beter passend op nieuwe manieren van werken. Deelnemers kwamen erachter hoe zij bewuste keuzes maakten om hogerop de R-ladder te komen.

Via deze pagina bekijk je het webinar.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven