SWP Talks #52: Inrichting & Design

SWP Talks #52: Inrichting & Design

Onder leiding van Suzan Schalkx vertellen Ramon van de Kerkhof (rechts), directeur van COARE, en Gertjan de Kam, manager Design & Development bij Vepa, over de impact die inrichting en design op medewerkers hebben.

"In een wereld waar de werkplek niet langer slechts een locatie is is de rol van de werkplek in onze fysieke en mentale gezondheid steeds belangrijker." Met die mooie woorden opent Suzan Schalx deze aflevering van SWP Talks, beide gasten klinken instemmend.

De werkplek

"De werkplek is wat mij betreft de plek waar je je comfortabel voelt als persoon. Je moet je kunnen concentreren en functioneren, maar bovenal moet je je jezelf kunnen zijn. We moeten ons toch vaak aanpassen aan de omgeving waar we in zitten." Dit is toch krom? Vraag Gertjan zich hardop af. "Normaal is het zo dat je naar een omgeving gaat waar je al weet dat je optimaal kan presteren, koken doe je natuurlijk in de keuken, toch is dit voor werk vaak niet zo." De variatie aan werk die een persoon op een dag voor zich heeft, vraagt dus schijnbaar ook om een variërende werkplek. Ramon knikt instemmend. "We merken dat in de werkomgeving de opties af lijken te nemen, een kantoor is alleen nog een meetingplaats bijvoorbeeld, terwijl een goede werkplek een plek is waar je alle opties kwijt moet kunnen."

"Juist de 'willekeurigheid' werkt voor veel organisaties juist goed." Vult Ramon aan. "Vroeger zag je natuurlijk alle kantoortuinen en rechte stramienen. Vaste werkplekken, vaste vergaderruimtes en ga zo maar door. Een bos zou ook geen mooie wandelplek zijn als alle bomen in een rechte lijn geplant waren. Dat bos gebruiken wij ook als inspiratiebron. De willekeurigheid van de natuur tot uiting laten komen in je kantoor werkt voor heel veel bedrijven goed."

Luister hieronder het volledige gesprek in deze SWP Talks Of luister op Spotify!

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven