Oorkondes en Madaster materialenpaspoort voor acht MRA-gemeenten

Oorkondes en Madaster materialenpaspoort voor acht MRA-gemeenten

Acht deelnemers aan het traject Materialenpaspoort van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben een Oorkonde Materialenpaspoort ontvangen. MRA werkte daarbij samen met Smart WorkPlace partner Madaster.

De oorkondes werden uitgereikt tijdens de eerste regionale bijeenkomst ter gelegenheid van het MRA-traject Materialenpaspoort met als titel ‘Gebouwen als grondstoffendepots’. De acht gemeenten – Amsterdam, Almere, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem, Lelystad, Uithoorn en Waterland – kregen een oorkonde voor hun vergevorderde implementatie van materialenpaspoorten. Daarnaast kregen ze een Madaster materialenpaspoort aangeboden voor een van hun gebouwen om meer inzicht te krijgen in de materiële, circulaire en financiële waarde van het betreffende gebouw.

Tijdens de bijeenkomst waren er inspirerende lezingen over de vragen hoe gebouwen als materiaaldepots gezien kunnen worden, hoe een materialenpaspoort er in de praktijk uitziet en hoe het Bouw Informatie Model (BIM) gebruikt wordt.

Download hier de presentatie ‘BIM als (digitale) bron van grondstoffen; Bouw Infomatie Management/Modellen – Bijzonder Irritant Modewoord’ van Ruud van der Meer, BIM Regisseur-projectleider BIM Ingenieursbureau gemeente Amsterdam.

Download hier de presentatie ‘Bouwen voor hergebruik’ van Anko Kuyt, projectleider Vastgoedbedrijf Almere.

Download hier de presentatie ‘MRA Circulair centrum van de wereld’ van Pablo van den Bosch, board member Madaster Foundation.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven