29 oktober 2020: Dag van de Eindgebruiker op Cirkelstadplein Building Holland

29 oktober 2020: Dag van de Eindgebruiker op Cirkelstadplein Building Holland

29 oktober is het de dag van de eindgebruiker op het Cirkelstadplein van Building Holland Digital. Met het thema ‘Circular Workplace Experience’ slaan Smart WorkPlace, CREME en FMN de handen ineen.

Gedurende dit online event, waarbij Yvette Watson van PHI Factory als gastvrouw optreedt, word je meegenomen langs vraagstukken zoals ‘wat speelt er bij de eindgebruikers?’, ‘wat is de verbinding met vastgoed en de bouwkolom?’ en ‘welke kansen zien we in meervoudige waardecreatie?’.

Het event trapt af met een keynote van Thomas Bögl van LIAG architecten + bouwadviseurs. Hij geeft vanuit de architectuur een krachtige visie op circulair ontwerpen en bouwen en de rol van de gebruiker. Tijdens deze aftrap gaat Bögl in gesprek met directeur Wim Kooyman van Smart WorkPlace, voorzitter Michel Tobé van FMN en voorzitter Jeroen Heunen van CREME.

Circulaire praktijkcases

Vervolgens komen drie circulaire praktijkcases aan de orde:

  • Sander Aupperlee van Smart Facility Solutions met ‘Naar een duurzaam gebruik van werklocaties’
  • Pieter Lems van Nationale Nederlanden met ‘NN renoveert 100% circulair’
  • Cees van der Spek van Edge Technologies met ‘Buildings en circulaire economie’

Wetenschap

Het volgende onderdeel gaat over de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek naar de bouwpraktijk. Ook dit onderdeel bevat drie bijdragen:

  • Mark van Ommen van TNO met ‘Opcirkelen in de bouw, tools voor de stedenbouwkundige’
  • Alfons van Marrewijk van de Vrije Universiteit met ‘TranCiBo; een vierjarig onderzoeksprogramma naar het gedrag bij verandering’
  • Karel Van Den Berghe van de TU Delt met ‘Verplaatsingsstress bij circulaire gebiedsontwikkeling; casestudy Binckhorst’

Community of innovation

Tijdens de community of innovation worden vijf startups verbonden met opdrachtgevers. Dit onderdeel is bedoeld om innovaties met opdrachtnemers te verbinden en zo de circulaire en inclusieve werkomgeving te versnellen en op te schalen. Middels pitches worden vijf innovaties beoordeeld door drie grote potentiële opdrachtgevers: Rijksvastgoedbedrijf, Van Wijnen en PwC.

Gamechangers

Tijdens dit onderdeel komen drie interessante gamechangers aan het woord met verhalen die de werkomgeving op zijn kop zetten:

  • Ilse Albring over ‘Een circulaire coalitie met HEYDAY’.
  • Martijn van Benten over ‘Een logistieke hub bij de Belastingdienst’.
  • Rob Klinkert over ‘Een afvalvrij kantoor bij PwC’.

Koffiebeker Pact

De dag wordt afgesloten met de aankondiging van het Koffiebeker Pact. Een rondetafelsessie waarin de discussie rondom de meest duurzame koffiebeker voor eens en voor altijd samen in de keten wordt opgelost.

Registreer u hier voor Building Holland en Cirkelstad.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 29 oktober 2020permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven