IJkpunten voor onderwijs in transitie

IJkpunten voor onderwijs in transitie

In 2050 moet de energievoorziening in heel Nederland duurzaam en CO2-neutraal zijn. Hier zijn een aantal ijkpunten cruciaal. Smart WorkPlace partner Croonwolter&dros zette deze voor het onderwijs op een rijtje.

Vergroen het vervoer naar en op uw campus

Schoon rijden heeft de toekomst. Uw studenten, medewerkers en bezoekers komen liefst elektrisch naar u toe. Aan u de taak om dat te faciliteren.

Croonwolter&dros maakt elektrisch vervoer een vanzelfsprekend onderdeel van uw campus. Ze leveren laadvoorzieningen voor auto's, service-voertuigen en bussen. En ze combineren die met zonne-energie en batterijopslag in een smart grid om de duurzame cirkel rond te maken. Groen vervoer, overal.

Verbind uw gebouwen in een duurzaam warmtenet

Al uw gebouwen hebben warmte nodig. De een veel, de ander weinig. De een alleen overdag, de ander ook in de avond. Nu heeft elk gebouw vaak nog een eigen ketelsysteem. Een eigen warmtenet dat uw gebouwen verbindt, is een betere oplossing. De warmtevraag wordt efficiënt gebundeld. En u heeft maar één duurzame bron nodig zoals bodem- of aardwarmte.

Croonwolter&dros bouwt zulke netten. Van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Zo houdt u uw gebouwen comfortabel op een duurzame, gasloze manier.

Bouw een smart grid met de kracht van de zon

Studenten kiezen steeds vaker voor een duurzame campus. Zonne-energie is daar een onmisbaar onderdeel van. Maar optimaal profiteren van zonne-energie gaat verder dan alleen panelen installeren.

Croonwolter&dros biedt totaaloplossingen voor zonne-energie. Gelijkstroom, wisselstroom, batterijopslag, koppeling met laadpalen. Het bedrijf maakt van uw energiesysteem een smart grid. Ze zijn er altijd voor u: van ontwerp tot onderhoud. Zo haalt u het maximale uit de zon.

Geef frisse lucht de ruimte

Ventileren houdt uw gebouw hygiënisch en gezond. En uw studenten kunnen niet geconcentreerd leren zonder frisse lucht. Maar ventilatiesystemen zijn vaak te klein. Of ze weten niet in welke ruimte frisse lucht het hardste nodig is.

De slimme ventilatiesystemen van Croonwolter&dros leveren frisse lucht op maat. Ze hebben voldoende capaciteit voor uw gebouw. En via CO2-sensoren en bezettingsmetingen weten ze waar de luchtstroom naar toe moet. Zo blijft iedereen scherp en gezond.

Benut de ruimtes in uw gebouw optimaal

Een paar studenten in uw grootste zaal. Uitpuilende bankjes in het kleine lokaal ernaast. Zonde, want ruimte is altijd schaars in uw onderwijsgebouw. En leren gaat het best in een ruimte op maat.

De systemen van Croonwolter&dros meten de bezetting van elke ruimte. Zo weten ze precies wat er wanneer beschikbaar is. Iedereen boekt eenvoudig voor elke bijeenkomst de perfecte zaal. In ruimtes die niet gebruikt worden, gaan de lichten en de beamer vanzelf uit. En ruimte die u niet of nauwelijks gebruikt kunt u afstoten of verhuren. Onnodige leegstand, energieverspilling en overvolle lokalen zijn verleden tijd.

Croonwolter&dros heeft de ijkpunten ook op een rijtje gezet voor cure, care en gemeenten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Logo Croonwolter&dros

Croonwolter&dros

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven