16 september 2021: Co-presentatie Interface en Banne op GLUE Amsterdam

16 september 2021: Co-presentatie Interface en Banne op GLUE Amsterdam

sep19

Smart WorkPlace partner Interface en Banne geven van 16 tot en met 19 september tijdens GLUE Amsterdam een bijzondere co-presentatie in hotel Arena bij het Oosterpark.

GLUE Amsterdam is een vierdaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere creatieven. GLUE Amsterdam vindt dit jaar voor de tweede keer plaats.

Banne en Interface ontwerpen beiden met oog voor het klimaat. De bedrijven delen de overtuiging dat goed design veel meer is dan alleen esthetische waarde van het product, dat het niet gaat om wat we maken, maar ook om hoe we het maken en dat het altijd beter kan.

Deze gemeenschappelijke deler heeft geleid tot een bijzondere co-presentatie, waarbij een deel van de collecties van beide merken harmonieus met elkaar verweven worden. Daarnaast zullen beide merken ingaan op het achterliggend gedachtegoed en het ontwerpproces. 

Presentaties Interface en Banne

Interface presenteert een mix van haar eerste collecties, waaronder Embodied Beauty en Flash Line, met CO2-negatieve materialen. Deze baanbrekende producten zijn gemaakt van een combinatie van de nieuwe CQuest™BioX-backing, speciale garens en tuftprocessen, en zijn ontworpen om tapijttegels te ontwikkelen die meer CO2 opslaan dan ooit tevoren. Hierdoor kan de CO2-voetafdruk van uw ruimte verkleind worden door de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te verlagen. Verder toont Interface interessante combinaties met nieuwe kleuren van de collectie Icebreaker (carpet) en de verrassende collectie Iridescence (LVT). 

Banne licht twee producten uit: de Bloom outdoor lounge chair van Peter van de Water en een 100% recycled kunststof kuipstoel, ontworpen door Lex Pott. 

Designtalks

Tijdens GLUE Amsterdam organiseren Interface en Banne ook twee designtalks:

  • donderdag 16 september 15.30-17 uur: designer Simone Post
  • zaterdag 18 september 15.30 -17 uur: designer Lex Pott

Co-presentatie Interface en Banne op GLUE Amsterdam

Bij de eerste editie van GLUE Amsterdam in 2020 presenteerde Lex Pott de Twist Candle.

Aanmelden voor de designtalks kan hier.

Op de foto: Presentatie Interface tijdens GLUE Amsterdam 2020. Foto: Ilco Kemmere.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 16 september 2021permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven