Bouwen van een bijenlandschap

(video: youtube - bee in balance)

In Amsterdam wordt er hard gewerkt, Bee in Balance verandert een parkeerdek van grijs beton naar een bijenparadijs.

De medewerkers van Dell kunnen natuurlijk zelf ook genieten van het nieuwe groen in hun werkomgeving. Op het parkeerdek van de vastgoedorganisatie Merin is op speelse manier gewerkt met struiken, bloemwallen en grote planten om een zo natuurlijk mogelijk habitat voor bijen te bouwen. Om de biodiversiteit te vergroten zijn er bodem bedekkende kruiden, bollen en nectarplanten aangelegd zodat niet alleen bijen, maar ook vogels en andere insecten hier met plezier kunnen wonen.

Bijen en BREEAM

Vastgoedbedrijf Merin creëert kantoren waar mensen gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn. Om de duurzaamheid van hun pand te waarborgen combineerde zij het behalen van een BREEAM certificaat voor hun pand met een mooi buitenterrein waar bijen, vlinders, vogels en andere insecten kunnen leven. Daarnaast biedt het nieuw aangelegde terrein een plek voor mensen om te vergaderen of een rondje te lopen. Want groen stimuleert creativiteit.

“Met dit bijenlandschap bieden we niet alleen de bijen een nieuw leven, ook de mensen die werken in dit kantoor kunnen straks genieten van een heerlijke tuin. Boven op dit alles zorgt dit bijenlandschap ervoor dat we een BREEAM excellent score behalen,'  – Wouter Beeldman, Asset Manager bij Merin.

Lees het volledige artikel hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven