Alliander opent futureproof kantoor in Amsterdam

Alliander opent futureproof kantoor in Amsterdam

Netwerkbedrijf Alliander opent in Amsterdam Westpoort (Sloterdijk) officieel haar deuren. Drie bedrijven van Alliander vestigen zich op de nieuwe energieneutrale locatie.

(foto: Alliander) Netbeheerder Liander is de grootste van de drie gebruikers. Verder nemen medewerkers van technisch specialist Qirion en Kenter, aanbieder van integrale energieoplossingen, hun intrek in het nieuwe klimaat- en energieneutrale kantoor.

Klimaat- en energieneutraal

De locatie is klimaat- en energieneutraal en aardgasvrij. Dit is bereikt door een warmte-koudeopslag in de bodem en zonnepanelen. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen zoals hout en staal en zo min mogelijk van beton en schadelijke stoffen als lijm, kit en pur.  Door het planten van veel bomen en struiken voelen ook insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren zich thuis.

Het pand is modulair gebouwd, waardoor een eventuele aanpassing in functie in de toekomst makkelijker is. Daarnaast bestaat het kantoor grotendeels uit een houten constructie. Bouwen met hout is het antwoord op bouwen met duurzame materialen. Hout slaat COâ‚‚ op en door de toegepaste constructie is er 560 ton COâ‚‚ opgeslagen. Dat staat gelijk aan het energieverbruik van 1.200 huishoudens in een jaar. Of 7.000.000 km van een gemiddelde auto.

Gezond en gelukkig werken

Bouwen met puur massief hout heeft niet alleen een gunstig effect op de hartslag, maar op het gehele welzijn. Door het ontbreken van lijm en andere chemische stoffen, de natuurlijke klimaatregulering en vochtbalans is het verblijven in een massief houten omgeving zeer aangenaam. Het werken in een houten gebouw vermindert stress, verlaagt de hartslag en verbetert de concentratie. Hierdoor is het kantoorgebouw naast functioneel ook gezond voor de medewerkers.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven