In acht stappen naar het perfecte thuiskantoor

In acht stappen naar het perfecte thuiskantoor

Hoe zorg je ervoor dat je je thuis net zo voelt als op kantoor? Daarvoor maakte Smart WorkPlace partner Profile Project een stappenplan met acht onderdelen.

Correct ingericht

Om voldoende licht te hebben en geconcentreerd te kunnen werken, is het raadzaam om het bureau in de buurt van een raam te plaatsen. Vermijd schittering op het scherm, want dit vermoeit de ogen snel en leidt op den duur tot visuele verstoringen. Profile Project raadt u daarom aan het bureau in een hoek van 90 graden ten opzichte van het raam te plaatsen. Het werkt ook comfortabeler als openingen of deuren niet achter u gepositioneerd zijn, maar het vrije zicht naar de open ruimte is gericht.

De optimale tafel

Niet iedereen heeft thuis een werkkamer. Door ruimtegebrek wordt dan snel naar de keuken- of eettafel uitgeweken. Wie meer dan de helft van zijn werktijd in het thuiskantoor doorbrengt, moet niet alleen een comfortabele (kantoor)stoel hebben, maar ook een hoogwaardige tafel met de juiste tafelhoogte om zittend te kunnen werken. Voor meer efficiëntie in het dagelijkse werk en meer persoonlijk welzijn – zelfs in het thuiskantoor!

In de regel hebben bureaus standaard een vaste hoogte van 72 centimeter. Afhankelijk van de lichaamslengte en de zithouding adviseren wij in hoogte verstelbare bureaus, die naar behoefte handmatig in hoogte kunnen worden versteld, zodat een optimale zithouding voor zowel kleinere als grotere mensen ontstaat.

Gezond en fit blijven

Langdurig aan de PC zitten belast niet alleen het schouder-/nekgebied, maar ook onze spieren en bloedsomloop raken vermoeid en we voelen ons snel uitgeput en ongefocust op het werk. Zit-/ statafels zorgen voor meer dynamiek. Met een druk op de knop kan snel worden gewisseld tussen zittende en staande activiteiten en kan optimaal worden aangepast aan de gewenste tafelhoogte. Werk beter met werkplekoplossingen die goed zijn voor uw gezondheid!

Snel en eenvoudig wisselen van bureauhoogte is het basisidee achter in hoogte verstelbare bureaus. Dit gebeurt meestal:

  • met een druk op de knop, elektromotorisch, verstelbereik: 650-1250 millimeter
  • handmatig met een slinger, verstelbereik: 650-850 millimeter
  • met gasveerondersteuning, verstelbereik: 680-1180 millimeter

Het wordt aanbevolen om 2-4 keer per uur van houding te veranderen om stijve houdingen en rugspanning te voorkomen. Dynamisch zitten, staand werken en gericht bewegen in het thuiskantoor zijn daarom de sleutel tot uw gezondheid!

Opslagruimte met functie

Flexibele opbergruimte met praktische functies is meer dan ooit gevraagd, vooral in krappe ruimtes of in gecombineerde woon- en werkruimten. Dressoirs en rekken als ruimteverdelers kunnen een goede manier zijn om het werk en het leven visueel en functioneel te scheiden. Tegelijkertijd creëren ze opslagruimte voor uw documenten. Nuttige gebruiksvoorwerpen zijn snel bij de hand en dossiers of documenten kunnen aan het eind van de dag op rekken of achter deuren worden opgeborgen. De open rekken, gesloten draaideurkasten en ruimtebesparende zweefdeurkasten van Profile Project creëren voldoende opbergruimte voor uw documenten en dossiers in uw thuiskantoor. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen en pas - sen zich perfect aan aan de grootte van de ruimte en de inrichting.

Orde scheppen

In de loop van de dag stapelen zich veel biljetten op, stapels papier dreigen om te vallen en de pen is niet meer te vinden in de rommel, wanneer die zo dringend nodig is. Geen chaos meer op het buereau! Kantoorcontainers, archiefdozen en stijlvolle dienbladen kunnen u helpen om het dagelijkse kantoorgebruik eenvoudig te organiseren, zodat ze altijd op het juiste moment bij de hand zijn.

Te veel dingen op het bureau leiden af van de eigenlijke taken. Houd daarom uw werkplek de hele dag opgeruimd. Ladenblokken en BRIC boxen kunnen helpen om kleinmateriaal op te bergen. En onze A4-bureauboxen lossen uw overbodige papierwerk op het bureau op.

Veilig werken

Wie thuis werkt, heeft de juiste techniek nodig om productief te blijven. Naast een desktop PC, laptop of tablet moet de printer of extra monitor ook een plek hebben en bekabeld zijn. Een wirwar aan kabels kan snel een struikelgevaar worden of de techniek kan kinderen in gevaar brengen. Zorg voor meer veiligheid in uw huis! Met een printeraanbouw of CPU-houder en kabeldoorvoerdoppen en kabelkettingen is de techniek snel aangesloten en veilig opgeborgen.

Kabelverbindingen voor monitor en printer, LAN-kabels of laadstations voor de mobiele apparaten. Om het thuiskantoor in te richten zijn veel externe apparaten nodig, die op een ruimtebesparende en veilige manier verborgen moeten worden. Onze kabelaansluitingen, kabelgoten en houders voor printers en CPU-houders zijn nuttige hulpmiddelen voor de elektrificatie van uw thuiskantoor.

Voel je goed

Wilt u naar een witte muur staren terwijl u met uw collega communiceert via videochat? Liever niet? Maak dan uw thuiskantoor aantrekkelijker. Hoe doe je dat? Met met stof beklede en motief bedrukbare wandabsorbers, die eenvoudig als een plaatje aan de wand kunnen worden bevestigd. De kleurrijke wandabsorbers brengen niet alleen een frisse wind door de je thuiskantoor, maar kunnen ook de akoestiek in de ruimte verbeteren.

In alle smaken

Klassiek of modern, minimalistisch of speels, Scandinavisch of industrieel – er zijn vele ontwerpstijlen. En Profile Project heeft de juiste meubels, kleuren en decors voor elk type kantoor! Kies de gewenste kleurencombinatie uit 22 standaarddecors en 4 framekleuren. Samen met uw interieur thuis zorgt dit voor een harmonieus totaalbeeld waar u nog lang plezier aan zult beleven. Een kantoor om je goed te voelen.

Bewust gebruikt, gecombineerd met hoogwaardige materialen, is kleur – zowel in het thuiskantoor als op kantoor – een emotioneel designelement dat niet alleen representatief oogt, maar ook het ‘grijze’ alledaagse werk in een sfeer van creativiteit en welzijn transformeert. Profile Project biedt u een breed scala aan kleur- en stofvarianten als sfeerbepalende elementen.

Download hier de flyer met het stappenplan.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven