Nieuw SWP Magazine over ‘Human Capital’

Nieuw SWP Magazine over ‘Human Capital’

Op 19 november is de negende editie van het magazine van Smart WorkPlace verschenen. De editie heeft als thema ‘Human Capital’.

Goede arbeidsomstandigheden en het inrichten van een stimulerende werkomgeving draagt bij aan het welzijn van mensen. Niet alleen fysiek, maar juist ook het mentaal welbevinden is actueler dan ooit.

Maar het gaat om meer. Ook aandacht voor loopbaanontwikkeling en motiverend leiderschap spelen bij de hybride werkomgeving momenteel een belangrijke rol. Het bepaalt mede het werkgeluk van de medewerker.

Deze aspecten dragen bij aan persoonlijke groei, zingeving en waardering. Intrinsieke motivatie is het beste wat een organisatie kan wensen. Al deze aandachtspunten bij elkaar wordt ook wel Human Capital genoemd. In het bijzonder hierover gaat de negende editie van het magazine van Smart WorkPlace.

Verspreid over deze editie laten verschillende professionals hun licht schijnen over human capital. Zoals Thomas Mulder, Executive Director Human Resources bij VodafoneZiggo, die ervan overtuigd is dat we in een omslag zitten van office first naar virtual first, maar wel een kritische kanttekening plaatst: “Het werkt alleen als hele bedrijf meedoet.” Een ander Human Capital-artikel gaat over het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken. Dat realiseert zich al decennia dat de waarde van human capital van groot belang is voor een succesvolle organisatie. Daarom besteedt de organisatie veel aandacht aan de werkplek en de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Leo Voermans, manager facilities, en Zeger de Bruin, senior medewerker facilities, geven een toelichting.

Het thema Human Capital komt ook aan de orde in de Round Table ‘Natuurlijk een gezonde werkomgeving’. Daarbij komen de deelnemers onder meer tot de conclusie dat bij zo’n gezonde werkomgeving de businesscase en de wow-ervaring hand in hand moeten gaan.

Ook buiten het thema ‘Human Capital’ bevat de negende editie van Smart WorkPlace magazine interessante artikelen. Zo bevat het Campus Day-katern een artikel over de universiteitscampus als innovatiemotor. In het GemeenteHuisvesting-katern is een artikel over het nieuwe stadskantoor van Tilburg opgenomen evenals een verslag van de Round Table ‘De inrichting van hybride werken bij gemeenten’. Ook besteedt de negende editie aandacht aan de Workplace Academy en de eerste editie van de WorkPlace Xperience die op 29 en 30 maart 2022 bij NEXT LEVEL in Gorinchem plaatsvindt.

U vindt de digitale versie van de negende editie in de Kennisbank. Daar vindt u ook de eerste acht edities en de vijf e-zines die Smart WorkPlace publiceerde. Wilt u negende editie liever in print? Bestel dan hier.  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven