DWA wint Best Workplaces Award 2022

DWA wint Best Workplaces Award 2022

Smart WorkPlace partner DWA heeft op 2 juni de Best Workplaces Award 2022 ontvangen. Daarmee behoort DWA tot de beste tien werkgevers van Nederland in de categorie 50 tot 250 medewerkers

De lijst is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work. Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. De hoogst scorende organisaties krijgen de titel Best Workplace. Dit is gebaseerd op de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 60 stellingen en de evaluatie van onze cultuur-audit. Hierin worden de thema’s vertrouwen, betekenisvolle waarden, effectief leiderschap, het maximaliseren van ieders potentieel, innovatiekracht en gedurfd leiderschap uitgebreid onder de loep genomen.

Jaap Dijkgraaf, algemeen directeur DWA: “Als lerende organisatie zoeken we altijd naar verbetermogelijkheden. Onze opdrachtgevers vragen van ons het beste advies en het beste ontwerp om een duurzame gebouwde omgeving te realiseren. Hiervoor is het noodzakelijk dat we reflecteren op onze ontwerpen, concepten, MVO-beleid, maar óók hoe we georganiseerd zijn. Onze deelname aan dit traject levert waardevolle input op waarmee wij ons nog verder kunnen ontwikkelen. Als goede werkgever én leidende specialist in de markt. Onze plek in de top 10 is dan ook zeker een feestje waard!”

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: “De 39 Best Workplaces van 2022 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin men openstaat voor nieuwe perspectieven. Onze lijst is gebaseerd op de feedback van alle medewerkers via het Trust Index medewerkersonderzoek en het ingevulde strategisch werkgeversbeleid (de Culture Audit). Deze 39 organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het belooft een ontzettend mooi vertrekpunt te zijn voor nóg meer succes. Een belangrijke rol dit jaar speelt empathisch leiderschap. Leiders van nu moeten continu hun blik verbreden, ruimte maken voor ieders talent en kijken naar andere perspectieven. Durven missers te delen en zich kwetsbaar op te stellen. Op deze manier bouw je een veilige werkomgeving voor iedereen.”

Van Great Place To Work naar Best Workplace

In maart 2022 ontving DWA al de certificering voor Great Place To Work! Met een score van maar liefst 89% mag DWA zich sindsdien met trots ‘Great Place To Work certified’ noemen. Medewerkers waarderen vooral de gezonde balans tussen werk en privé, het vertrouwen en de vrijheid die zij krijgen in hun werk en de oprechte passie voor duurzaamheid binnen de organisatie.

Henk Jansma, adjunct-directeur DWA, nam de Best Workplaces Award 2022 in ontvangst namens DWA: “De eerste keer dat we meedoen, zijn wij gelijk geslaagd. Wij vinden het belangrijk om in goed werkgeverschap te investeren. Kennis zit in onze mensen. Als we goed voor onze mensen zorgen en we stimuleren hen, dan ben je als organisatie succesvoller. Nederland moet duurzamer worden en daar werken we als DWA-team keihard aan.”

Over Great Place to Work

Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 10.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven