Nederlandse facilitaire dienstverleners pakken Europese prijzen

Nederlandse facilitaire dienstverleners pakken Europese prijzen

Het concept Maximum Impact van SWP-Founding Partner Breedweer is een van de winnaars van de European Cleaning & Hygiene Awards 2017

Deze awards zijn vorige week uitgereikt in het prestigieuze Parco dei Principi Grand Hotel te Rome. Breedweer Facilitaire Diensten is bekroond in de categorie ‘Workforce – excellence in employee relationships, diversity & inclusion, rewards programmes etc'. Breedweer verdient de award met het concept Maximum Impact

 “Wij zijn een sociale onderneming. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd. Voor de uitvoering van onze dienstverlening maken wij, daar waar mogelijk, gebruik van de inzet van medewerkers vanuit de Participatiewet. Meer dan 45 procent van onze medewerkers komt uit deze doelgroepen,” zo stelt directeur Jack Stuifbergen van Breedweer op haar site.

Een ander Nederlands bedrijf, CSU, won in de categorie ‘Groundbreking technologial innovation of the year’. Het schoonmaakbedrijf ontving de award vanwege het concept BeSense dat het samen met Heijmans heeft ontwikkeld. In dit concept worden sensoren ingezet om te meten hoeveel gebruik wordt gemaakt van werkplekken, vergaderzalen, toiletruimten en andere plekken in een gebouw. Een gebouwbeheerder kan met die knowhow ervoor kiezen om werkplekken te clusteren. Of op rustige dagen bijvoorbeeld afdelingen of toiletruimten af te sluiten. Via een app kunnen schoonmakers real-time worden geïnstrueerd over veranderde schoonmaakroutes. Volgens CSU en Heijmans moet BeSense een groot verschil maken in de schoonmaakkosten.

De European Cleaning & Hygiene Awards zijn een erkenning voor de ‘standards of excellence’ in de Europese professionele schoonmaaksector en worden voor de tweede maal georganiseerd. In totaal zijn er elf awards uitgereikt tijdens het galadiner. Volgend jaar vindt de uitreiking van de European Cleaning & Hygiene Awards 2018 plaats in Berlijn.

Bron: Breedweer/ European Cleaning Journal

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven