3 trends in werknemerswelzijn voor 2018

3 trends in werknemerswelzijn voor 2018

Het nieuwe jaar is in zicht, we kijken vast vooruit naar volgend jaar. Wat zijn voor 2018 de trends op het gebied van welzijn van werknemers? Unleash heeft de drie belangrijkste op een rij gezet.

Steeds meer data-gedreven

Hoewel het woord "data" in bijna elke branche bijna een cliché is geworden, is dat in HR en welzijn voor werknemers nog helemaal geen gemeengoed. En dat terwijl er meer tools beschikbaar zijn gekomen om de prestaties van programma's en initiatieven op dit gebied te volgen.

Gevolg is wel dat er een enorme golf van ‘welzijnsverkopers’ de markt overspoelt. Het presenteren van een leuk verkooppraatje zal niet langer een beslissende reden zijn voor HR-professionals om deze producten en diensten aan te schaffen. In plaats daarvan is de sleutel tot succes de focus op het meten van gebruik, impact op de werknemers en ROI.

De opkomst van het totale welzijn

Hoewel programma's als stoppen met roken en stappen tellen altijd pijlers zijn binnen het welzijn van werknemers, volstaan deze programma's niet meer als enige om tegemoet te komen aan de snel veranderende behoeften van zeker de zogeheten millennials.

In plaats daarvan heeft de opkomst van producten voor mentaal en financieel welzijn bewezen dat de behoeften van de markt aan het verschuiven zijn. Het is van cruciaal belang om alle aspecten van welzijn in overweging te nemen om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften. Personalisatie is derhalve de sleutel om de steeds kleiner wordende aandachtspanne van deze generatie te grijpen.

Werkbeleving integreren buiten het werk

3 trends in werknemerswelzijn voor 2018

Het creëren van een goede werkbeleving wordt tot nu toe eigenlijk alleen in verband gebracht met situaties op het werk. Maar als je de motivatietheorie van Maslow erbij pakt, dan zie je dat de basislagen binnen Maslows piramide vaak van toepassing zijn op tijd die buiten de werkomgeving wordt doorgebracht. Het leven buiten het werk draagt dus enorm bij aan het fundamentele welzijn van werknemers. Het verbinden van die beide belevingen zal de nieuwe trend zijn. 

Bron: Unleash

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven