Prijswinnende Amerikaanse campus combineert ontmoeten, studeren en wonen

Prijswinnende Amerikaanse campus combineert ontmoeten, studeren en wonen

De campus als vorm van community voor ontmoeting, delen, fun, wetenschap en wijsheid blijft populair. De campus van de College of Charleston in de staat North Carolina is een mooi voorbeeld daarvan.

Het magazine Travel & Leisure schreef onlangs een wedstrijd uit voor de meest populaire campus uit. De winnaar werd de College of Charleston in de staat North Carolina. Deze campus straalt als geen ander het warme thuisgevoel uit van de gemeenschappelijke studieplek, en geen projectontwikkelaar kan daar aan tippen.

Historie

Wat maakt deze campus nu zo bijzonder. Allereerst ademt deze plek historie uit:  de College is opgericht in 1770, en is het oudste gemeentelijke college in de Verenigde Staten. Dat is onder andere te zien in de gangen van de school, waarvan zo'n 85 van de 150 gebouwen meer dan 100 jaar oud zijn, en sommige zelfs meer dan 200 jaar oud.

Groene ruimtes

Ook de Addlestone Bibliotheek op de campus is een mooie combinatie van ruimte en natuurlijke lichtinval. Deze en veel meer gebouwen staan in verbinding met elkaar dankzij groene ruimtes, waar studenten kunnen recreëren maar ook buiten kunnen studeren en hun huiswerk doen.

Wonen

En hoe zit het met wonen op deze campus? Naast de woonvoorzieningen in grote, historische huizen bevinden, opende de universiteit vorig jaar ook een klein studentenhuis met een totaal van 76 vierkante meter en een klein slaapgedeelte.

Prijswinnende Amerikaanse campus combineert ontmoeten, studeren en wonen

Zelf de ontwikkelaars van de campus in Charleston spreken? Smart WorkPlace bezoekt hen dit jaar tijdens onze USA TRIP. Kijk hier voor meer informatie over deze trip.

Bron: Travel & Leisure

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven