Digitalisatie van licht en Well-being zijn topthema’s Light & Building

Digitalisatie van licht en Well-being zijn topthema’s Light & Building

Zowel digitalisering van licht als gezondere verlichting zijn de topthema’s tijdens de vakbeurs Light + Building 2018. Deze vakbeurs vindt plaats van 18 tot en met 23 maart in de Messe Frankfurt, in Frankfurt am Main.

Het motto 'Connected - Secure - Convenient' wordt onder andere uitgedragen bij het topthema digitalisering. Want, stelt de organisatie, een sleutelrol bij de bouw en exploitatie van intelligente en netwerkgebonden gebouwen wordt gespeeld door elektrotechniek en woning- en gebouwautomatisering. De toenemende digitalisering en onderlinge koppeling van elektrische installaties verhoogt de kwaliteit van het leven thuis en op het werk. Bij Light + Building presenteert de industrie oplossingen en technologieën die niet alleen gericht zijn op een laag energieverbruik en moderne veiligheids- en beveiligingsverwachtingen, maar ook op individuele creatieve opties en een hoog niveau van comfort.

Bioritme

Minstens zo interessant is de rol die licht speelt in het biologische ritme van de mens. Dat bewees de uitreiking van de Nobelprijs voor de geneeskunde eind vorig jaar aan de drie Amerikaanse Amerikaanse onderzoekers Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash en Michael W. Young. Door het 'periodegen' van de fruitvlieg te isoleren en te onderzoeken, konden ze het bestaan ​​aantonen van de 'innerlijke klok', die het circadiane ritme van mensen, dieren en planten regelt.

Gezondere verlichting

De verlichtingsindustrie, architecten en planners, zijn hierin ook geïnteresseerd en ontwikkelen verlichtingsoplossingen en concepten voor een breed scala aan toepassingen, gebaseerd op deze wetenschappelijke bevindingen. Een langs biologische lijnen ontworpen lamp volgt dezelfde fasen als de zon, voor zover het de kleur van het licht betreft, en zorgt zo voor gezondere verlichting.

Internationaal bezochte beurs

Gedurende zes dagen bezoeken zeker 216.000 mensen de 2.600 standshouders verdeeld over een totale oppervlakte van 249.100 m2. Dit wereldwijd leidende event op het gebied van verlichting wordt naast 50% Duitsers vooral bezocht door Chinezen, Italianen en Nederlands. Bezoekers komen vooral voor de innovatie en kennis.

Kijk hier voor meer informatie. 

Bron: Messe Frankfurt

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven