Agnes Uhereczky: Sociale Innovatie + Work-life balance = Engagement

Agnes Uhereczky: Sociale Innovatie + Work-life balance = Engagement

Als WorkPlace Managers blijven we soms teveel hangen in het ontwikkelen van talentmanagement, werkplekconcepten en gezonde gebouwen. Sociale Innovatie is minstens zo belangrijk.

Aan welke knoppen moeten we draaien om de betrokkenheid van onze medewerkers te vergroten zonder te hoeven investeren in IT, Vastgoed of Mobiliteit? De Hongaarse Agnes Uhereczky en haar WorkLife Hub presenteerde haar visie op deze vraag tijdens de onlangs gehouden WorkPlace Day.

In balans

Haar antwoord is even simpel als logisch: werken en leven moeten op professionele wijze in balans gebracht worden. Organisaties moeten zich realiseren wat hun invloed is op het leven van medewerkers. Als organisatie. Dus niet redeneren vanuit de individuele disciplines HR, Legal, Health & Safety, IT en FM, maar integraal en holistisch denken over de behoeften en gezondheid van medewerkers. En medewerkers moeten meer autonomie, vertrouwen en transparantie krijgen om makkelijker een evenwicht te kunnen vinden tussen wat werk en prive van hen vraagt.

Binnenkant van organisaties

Volgens Agnes Uhereczky is door toenemende transparantie de binnenkant van organisaties steeds beter te zien. Door meer flexibiliteit en diversiteit is een toename aan mogelijke oplossingen voor het uitvoeren van identiek werk ontstaan. Op een ander tijdstip en in een ander volgorde kan steeds beter. Door de grotere variatie kan de behoefte van een steeds grotere groep medewerkers gedekt worden. Individualisering van werkprocessen en digitalisering maken dat er altijd wel iemand is die zijn/haar perfecte work-life balans kan maken.

Integrale work-life balans

Sociale Innovatie + Work-life balance = Engagement

Tijdens haar workshop liet Agnes Uhereczky de deelnemers zien hoe het voelt te redeneren vanuit een integrale work-life balans. Hoe strategie, cultuur en job design kunnen worden ingezet voor zowel organisatie-efficiency als medewerkerstevredenheid. Het lukte haar de deelnemers naar huis te laten gaan met een andere mindset. Een meer sociale.

De volledige presentatie van Agnes kan hier worden gedownload (2 Mb). 

Bron: Smart WorkPlace

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven