Nederlandse producenten kantoormeubilair blijven op Europees topniveau

Nederlandse producenten kantoormeubilair blijven op Europees topniveau

Met een standvastige 5e plek handhaaft Ahrend zich stevig in de top 10 van Europese fabrikanten van kantoormeubilair. Andere Nederlandse inbreng is op plek 18 Drentea.

Een en ander blijkt uit het rapport dat de FEMB (Federation Européenne du Mobilier de Bureau) in samenwerking met John Sacks heeft gepubliceerd over de omzet van de 100 grootste fabrikanten van kantoormeubilair in Europa.

De gegeven cijfers in het rapport zijn het resultaat van onderzoek door John Sacks en geven op dit moment een wereldwijd inzicht in de markt voor kantoormeubilair. Niet alle omzetten die in het rapport worden gepresenteerd, zijn de meest recente jaarlijkse resultaten. Sommige zijn gebaseerd op informatie uit 2015 en 2016.

Litouwse producent Narbutas

Opvallende nieuwkomer in de top 50 is het Litouwse bedrijf Narbutas. Het bedrijf groeit met tientallen procenten jaar na jaar, wat in deze top 50 is beloond met een mooie 45e plaats. Het bedrijf opende vorig jaar een showroom in Clerkenwell, VK. 

In een recente perspublicatie zei Narbutas dat niet alleen de omzet steeg tot € 49 miljoen, maar ook de winstgevendheid steeg spectaculair met 65% tot ongeveer 7 miljoen euro. Het bedrijf verbeterde zijn resultaten in 2017 in Duitsland en Frankrijk - de omzet steeg met respectievelijk 250% en 70%. Daarnaast groeit ook de omzet in de VS sterk, die naar verwachting verder zal toenemen als gevolg van deelname aan NeoCon dit jaar.

Zie hier de gehele top 50.

Bron: Office Republic

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven