NVDO benoemt Celeste Martens tot Maintenance Manager van het Jaar

NVDO benoemt Celeste Martens tot Maintenance Manager van het Jaar

Celeste Martens, Hoofd Asset Management bij Smart WorkPlace partner CroonWolter & Dros Infra is benoemd tot Maintenance Manager van het Jaar 2019.

De Verkiezing van de Maintenance Manager van het Jaar is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De jury was vol lof over de 27-jarige Martens. Ze heeft een grote slag gemaakt door het onderhoud al mee te nemen in de tenderfase van een project en het Asset Management team te betrekken. Ze heeft een duidelijke visie op circulariteit en predictive maintenance en maakt daar ook het verschil. Want Martens weet binnen CroonWolter & Dros met onderhoud resultaten te behalen om de waarde van een asset zo hoog mogelijk te houden. 

Martens verdiende reeds in het Coentunnel project haar sporen door FMECA-analyses te maken en een systeem in te richten om het onderhoudsproces te ondersteunen. Maar ook data verzamelen om te kunnen analyseren en optimaliseren, is haar speerpunt. In een ontwerpfase neemt ze in gezamenlijkheid met onderhoud en Asset Management bijvoorbeeld altijd energiekosten mee in de afweging welke oplossing de beste is. En ontwerpen worden inmiddels ook beoordeeld op circulariteit. 

Motivatie 

Martens is door de NVDO benoemd tot Maintenance Manager van Jaar vanwege de beslissende betrokkenheid bij Opleidingen en Selectie, maar ook vanwege het vermogen om  vertrouwd te zijn met oudere  assets met oudere datasystemen en apparatuur en de enorm succesvolle vertaling van ‘Van Onderhoud naar Asset Management’, het doorvoeren van standaardisatie in onderhoudsmanagement en het vermogen tot verbeteren in systematiek, mensen en middelen. 

Martens heeft Asset Management geïmplementeerd, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook binnen verschillende projecten. Ze heeft een enorme impuls gegeven aan real-time conditie monitoring en aan voorspellend onderhoud. Ze zoekt graag de samenwerking op. Door de aandacht die Martens heeft voor de waarde van materialen, is circulair ondernemen een van de vijf strategische pijlers voor de komende 3 jaar van Croonwolter&Dros Infra geworden. 

Celeste Martens is het komende jaar Boegbeeld van de Nederlandse Onderhoudsmarkt, die een omvang heeft van tussen de 31 en 36 miljard euro, maar liefst 4-5 procent van het Bruto Binnenlands Product en waar zo’n 310.000 onderhoudsprofessionals werkzaam zijn. 

De volgende editie van de verkiezing staat gepland op 12 maart 2020, Gorinchem. Voor meer informatie of aanvullende interviews kunt u contact opnemen met 030 6346040 of via info@nvdo.nl. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven