EDGE Olympic bewijst met keurmerk positieve impact op gezondheid en welzijn van gebruikers

EDGE Olympic bewijst met keurmerk positieve impact op gezondheid en welzijn van gebruikers

Het International WELL Building Institute™ heeft EDGE Olympic als eerste gebouw in Nederland het WELL™Core & ShellPlatinum Certification toegekend. 

EDGE Olympic, het kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas dat onder meer het hoofdkantoor van EDGE Technologies huisvest, staat bekend als toonbeeld van een nieuwe generatie energie-efficiënte en slimme gebouwen. Met het keurmerk bewijst het gebouw dat het een positieve impact heeft op de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken. Toen het gebouw vorig jaar werd geopend, beschikte het over energielabel A en behaalde het 79,11% in de beoordelingsmethodiek van BREEAM-NL. EDGE Olympic heeft bovendien een van de hoogste circulariteit scores op het platform van Madaster. Nu komt er een baanbrekend keurmerk bij: de WELL™ Core & Shell Certification. EDGE Olympic is het eerste gebouw in Nederland – en één van zes gebouwen wereldwijd – met de platinum certificering van deze standaard voor gezonde gebouwen. 

International WELL Building Institute™ (IWBI™) kent de prestigieuze WELL Building Standard™ (WELL) toe aan projecten die een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de mensen die ervan gebruik maken. Het keurmerk is gericht op zeven categorieën: lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en geest. De certificering van Core & Shell – de bouwkundige kern en gevel – gaat over cruciale onderdelen van de structuur en systemen van een gebouw. In lijn met de ambitie van EDGE Technologies om gebouwen te ontwikkelen die beter zijn voor mens en milieu, is EDGE Olympic voorzien van slimme technologie om de gezondheid, creativiteit en productiviteit van elke gebruiker te optimaliseren. Denk hierbij aan het nauwkeurig meten van de luchtkwaliteit, ‘biophilic’ design of natuurlijke omgevingsgeluiden in het gebouw. 

In EDGE Olympic bevinden zich twee verdiepingen met open co-working spaces. Epicenter, aanbieder van flexibele kantoorruimtes, beheert het gebouw. Huurders zijn onder meer DFFRNT Media, EVBox, Ebbinge en Microsoft. Het hoofdkantoor van EDGE Technologies, dat het concept ontwikkelde, is gevestigd op de vierde verdieping.

Op dit moment is het hoofdkantoor van EDGE Technologies in EDGE Olympic in de race om als eerste gebouw ter wereld WELL V2 Certified™ te worden voor het interieur. EDGE Olympic zou dan een van de weinigen gebouwen ter wereld zijn dat de keurmerken voor de bouwkundige kern en de gevel én het interieur heeft.  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven