Bodies in Motion

Tijdens Salone del Mobile 2019 in Milaan verzorgde Smart WorkPlace partner Humanscale een fascinerende installatie waarbij de essentie van het bewegen werd verkend.

De installatie Bodies in Motion verbeeldde de fundamentele ergonomie die in het DNA van Humanscale is opgeslagen. Het concept voor deze betoverende ervaring is ontwikkeld door Humanscale’s art director Todd Bracher in samenwerking met Studio TheGreenEyl. Vanaf een podium werden de bewegingen van de gasten van Humanscale als lichtstralen op een groot rond scherm geprojecteerd.

Bodies in Motion, dat stond opgesteld in het warenhuis Ventura Centrale in Milaan, kreeg veel aandacht van de vakpers. Zo nam Interior Design het op in het overzicht van highlights van dag 1 van de beurs. Ook voor Surface was het een van de hoogtepunten. Ook Dezeen wijdde er een uitgebreid artikel aan. Daarin laat Bracher weten dat Humanscale met de installatie “de menselijke beweging wil vangen op een pure manier, die samenhangt met het DNA van Humanscale. We wilden alle cosmetische afleidingen wegnemen die er zijn wanneer je iemand ziet bewegen.” De installatie doet dit door met behulp van 15 lichtbundels het beeld van een bewegend lichaam op een scherm te projecteren.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven