Welke IT-tools en diensten groeien en welke worden minder populair of verdwijnen?

Welke IT-tools en diensten groeien en welke worden minder populair of verdwijnen?

Waar zijn organisaties op hun reis naar de cloud? En begrijpen organisaties echt wat ‘cloud’ betekent? Deze en andere vragen komen aan de orde in het rapport ‘2018 State of Enterprise Datacenter’

Het rapport is opgesteld door Nutanix, een cloud computing-softwarebedrijf dat hyperconvergeerde infrastructuurtoepassingen en softwaregedefinieerde opslag verkoopt. Het rapport zit boordevol gedetailleerde statistieken verzameld door IT-professionals over de hele wereld. Met het rapport wilde Nutanix inventariseren welke tools en diensten zullen groeien, welke minder populair zullen worden en welke zullen verdwijnen. De vragen gingen vooral over het gebruik van cloud (zowel publiek als privaat), de inzet van hyperconverged infrastructuur en de toekomst van bepaalde open source tools. 

Uit het rapport blijkt dat slechts 3% van de organisaties volledig is overgestapt naar de cloud en dat 6% bezig is om dat te doen. Bijna een kwart heeft geen enkele plannen in die richting (23%) en nog eens bijna een kwart (24%) denkt nog na over een cloud-toepassing. Uit het rapport komt ook duidelijk naar voren dat er bij organisaties nog veel onduidelijkheid bestaat over wat onder ‘cloud’ verstaan moet worden.

Over de inzet van hyperconverged infrastructuur – één component waarin storage, servers en (lokale) storage gecombineerd is – zijn de respondenten positief. Ze verwachten dat dit een positieve impact zal hebben op de efficiency van de IT.

Het rapport constateert ook een beweging richting meer open source databases.

Lees hier het hele rapport.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven