Grensverleggend werk geeft nieuwe interpretatie aan concept van design

Grensverleggend werk geeft nieuwe interpretatie aan concept van design

Smart WorkPlace partner Vitra is altijd op zoek naar nieuwe design-inspiratie in interactie met kunstenaars. Een mooi voorbeeld daarvan is nog tot en met 31 juli te zien op de Vitra Campus in Weil am Rhein.

Vitra presenteert daar de installatie TWENTYTHIRTYFIVE in samenwerking met Virgil Abloh. Vitra’s nieuwste samenwerking maakt deel uit van een lange reeks experimentele projecten met ontwerpers, architecten en kunstenaars die tot discussies hebben geleid over veel meer dan gewoon de vervaardiging van stoelen en binnenhuisaccessoires en een publiek bereiken dat net zo geïnteresseerd is in sociale en designkwesties via tentoonstellingen, installaties en de Vitra Edition.

De kern van deze artistieke interventie van Virgil Abloh is de interactie tussen de opgroeiende mens en zijn huiselijke omgeving. Enerzijds gaat het om de gedachte hoe technologische en maatschappelijke veranderingen onze thuis kunnen beïnvloeden. Anderzijds gaat het om de vraag in hoeverre de omgeving invloed heeft op onze ontwikkelingen, onze smaak en de beslissingen die we in ons leven nemen.

Over Virgil Abloh

Met Virgil Abloh heeft Vitra gekozen voor een partner die niet alleen bekend staat om zijn grensverleggende werk, maar ook een heel systeem ondersteboven kan draaien om zo een nieuwe interpretatie te geven aan het concept van design. Met zijn provocerende manier van denken en werken weet de 38-jarige architect, dj, ingenieur, docent, kunstenaar, ondernemer en creatief directeur van Louis Vuitton een hele generatie te fascineren. Hij gebruikt zijn creativiteit om sociaal-politieke boodschappen te creëren en weet die zo aantrekkelijk te verpakken dat het dikwijls even duurt voor je helemaal doorhebt welke wereld hij je nu heeft binnengelokt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven