Veiligheid, gastvrijheid en privacy

GBBS, de high-end security oplossing voor uw gebouw van Smart WorkPlace partner Croonwolter&dros, combineert veiligheid, gastvrijheid en privacy. Maaike Delver laat in een vlog zien hoe.

De vlog laat zien hoe ze na een eerste tevergeefse poging via de gewone ingang van GBBS waarbij ze onder meer wordt geconfronteerd met nummerbordherkenning, gezichtsherkenning en camera’s, vervolgens via een naburig pand en de achteruitgang binnenkomt bij het gebouw van GBBS, onderdeel van Croonwolter&dros. Daar wordt ze opgevangen door Richard van der Velden, security expert van GBBS, die haar in de technische service centrale laat zien dat ze vanaf het begin gevolgd is. Zelfs in een ruimte waar geen camera’s hingen. Van der Velden legt uit dat in zulke ruimtes gebruik wordt gemaakt van een levenstekensensor, die zelfs de hartslag van de persoon meet.

Volgens Van der Velden is het vernieuwende van GBBS dat alle beveligingstechnieken in een totaaloplossing worden ondergebracht en dat GBBS alle systemen met elkaar laat samenwerken. Daardoor hoeft een beveiliger niet allerlei systemen te kennen, maar krijgt hij alles op een eenduidige manier aangeleverd. Ook de alarmafhandeling gebeurt via een afgestemd protocol.

Een van de specialiteiten van GBBS is het technisch profileren. Daarbij wordt gezocht naar vreemd gedrag in panden, wat vervolgens wordt gealarmeerd naar de beveiligingsoperator.

De kunst daarbij is volgens Van der Velden om gastvrijheid en veiligheid te combineren. “Het lijkt of alles open is, dat je veilig bent en dat je welkom bent als persoon. In de tussentijd mag het beveiligingsniveau echter niet te laag zijn, zodat er van alles kan gebeuren en dat er wildvreemden in je pand lopen.” Om dat te voorkomen ‘vertaalt’ GBBS data uit sensoren naar bruikbare informatie.

Belangrijk daarbij is ook de balans met privacy. Daarom checkt GBBS bij alle technische oplossingen of ze niet in strijd zijn met de wet.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven