Genomineerden CHRO of the Year 2019

Genomineerden CHRO of the Year 2019

Er zijn vier kanshebbers voor CHRO of the Year 2019. De winnaar wordt op 7 november bekend gemaakt tijdens CHRO Day. Het thema van dit jaar is: ‘Mens Sana in corpore sana’.

De CHRO of the Year Award

De CHRO of the Year Award wordt voor de vijfde keer uitgereikt. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen. Wie introduceert binnen zijn of haar HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden? Welke HR-directeur inspireert zijn of haar omgeving, zowel in- als extern, met deze innovatieve aanpak? Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatie geboekt met dat innovatieve, inspirerende beleid?

In 2018 ging de CHRO of the Year Award naar Abbe Luersman, CHRO Ahold Delhaize (zie openingsfoto).

De vier genomineerden voor de CHRO of the Year Award 2019 zijn:

  • Aart Slagt (KLM)
  • Judith Wiese (Koniklijke DSM)
  • Elbrich Batstra (YoungCapital)
  • Maryjo Charbonnier (Wolters Kluwer Nederland)

De jury van de CHRO of the Year Award 2019 bestaat uit de volgende leden:

  • Anne Jaakke (Hunkemöller)
  • Niko Veenstra (Eneco Groep)
  • Abbe Luersman (Ahold Delhaize)
  • Janine Vos (Rabobank)

Thema CHRO Day

Het thema ‘Mens sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam), is volgens de organisatoren vandaag de dag relevanter dan ooit. In het bedrijfsleven wordt dit vaak samengevat in het modewoord ‘Vitaliteit’. Maar wat moet een CHRO ermee? Hij staat namelijk voor verschillende uitdagingen.

Uitdaging 1: CHRO versus sportcoach

Een sportcoach traint niet alleen in het spel, maar ook op het mentale en fysieke aspect. Aandacht en controle op fysieke training, voeding, rust en mentale kracht leiden tot een succes. In hoeverre stimuleer je als CHRO de medewerkers? Durf je kaders te stellen en controle uit te voeren om het team naar een succes te leiden?

Uitdaging 2: Waar ligt de grens?

Waar ligt de grens als het gaat om de sturing van het team? Moet een CHRO zich ook bezighouden met de voeding, nachtrust en levensstijl van de medewerkers of gaat dit te ver? Welke bedrijfscultuur leidt tot een gezonde geest in een gezond lichaam?

Klik hier voor het programma van CHRO Day.

Foto: Jasper Juinen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven