Podcasts met HR-directeuren

Podcasts met HR-directeuren

In december kiest HRcommunity de HR-directeur van het jaar. In de aanloop ervan verschijnen er podcasts met inspirerende HR-directeuren. De eerste twee staan inmiddels online.

Bij elke podcast hoort een profielpagina waarop de HR-directeur aangeeft in welke thema’s de HR-leider geïnteresseerd is. Bovendien begint elke podcast met vijf stellingen, zodat je binnen één minuut kunt inschatten of je een interview interessant vindt.

De stellingen zijn:

  • De kerntaak van HR is …
  • Een goede HR-directeur is …
  • Het lastigste van ons vak is …
  • Het laatst wat ik geleerd heb is …
  • Werken gaat in essentie over …

In de eerste podcast staat Annewieke van der Zee, HR Group Director bij Damen, centraal. Zij is geïnteresseerd in: ‘Alles wat te maken heeft met organisaties vooruithelpen middels de HR-kant, zoals organisaties vormgeven, leadership ontwikkelen, globaliseren, change management, listening strategies, teambuilding, succession management, building bridges, co-creation en HR analytics.’

De tweede podcast is met Margreet Fleurkens, HR Manager bij Nespresso Nederland: ‘Ik interesseer me erg voor de HR-thema’s die te maken hebben met transformatie en verandering, werken in een wereld die elke dag beweegt. Het gaat dan bijvoorbeeld over de impact die verandering op mensen heeft en hoe je hen en de organisatie hierin kunt begeleiden. Hierbij komen thema’s kijken als learning agility en veranderend leiderschap.

Daarnaast vind ik cultuur erg interessant. Hoe wordt een bedrijfscultuur gevormd en welke invloed heb je hier (wel of niet) op vanuit een HR-perspectief? Hoe zorg je ervoor dat datgene dat je naar klanten uitstraalt en waar je merk voor staat, ook gereflecteerd wordt in de manier waarop je met elkaar omgaat, hoe je intern georganiseerd bent? Maar bijvoorbeeld ook wie je aanneemt en hoe je medewerkers ontwikkelt.’

Wie zelf iemand wil voordragen, kan dat hier doen.

Lees hier meer over de HRtop100 award, de prijs voor de beste HR-directeur van het jaar. Opgeven hiervoor kan tot en met 15 oktober.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven