Twee erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor Humanscale

Twee erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor Humanscale

Van 19 tot en met 27 oktober vond in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Twee producten van Smart WorkPlace partner Humanscale werden daar onderscheiden met het keurmerk Goed Industrieel Ontwerp.

Het betreft de M2.1/M8.1/M10 en de M/Connect 2. Met M2.1/M8.1/M10 (openingsfoto) presenteert Humanscale een serie monitorarmen die voor ieder beeldscherm een geschikte oplossing biedt. De armen laten zich moeiteloos aanpassen zodat gebruikers hoogte, diepte en kijkhoek van beeldschermen zelf eenvoudig op zijn/haar persoonlijke voorkeur kunnen instellen. De M/Connect 2 (foto onder) is een universeel USB-C dockingstation dat is geïntegreerd in de voet van de M2.1/M8.1/M10 monitorarm. Een laptop wordt met één USB-C kabel verbonden (en tegelijk opgeladen) met de hub boven het tafelblad waarin tevens een hoofdtelefoonaansluiting, diverse USB poorten en USB-A en USB-C oplaadpunten zitten. Alle permanente aansluitingen zoals beeldscherm, toetsenbord en muis, zijn verborgen onder het blad met het feitelijke dock verbonden.

Twee erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor Humanscale

Toekenning GIO’s

De GIO’s werden toegekend door een onafhankelijke vakjury van de Stichting Designlink onder voorzitterschap van Jan Siebers en verder bestaande uit Zuzanna Skalska en Hans Robertus. Alle GIO’s waren tijdens de Dutch Design Week te zien in Hal 3 van het Klokgebouw in Eindhoven. De Stichting Designlink benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap. Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven:

  • het product doet waarvoor het is bedoeld (technische functionaliteit);
  • is gemakkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie);
  • het onderscheidt zich van andere producten (originaliteit);
  • ziet er goed uit (vormgeving);  het betoont respect aan mens en haar omgeving (respect).

Een product dat aan deze eisen voldoet, komt in aanmerking voor het keurmerk.

Twee erkenningen Goed Industrieel Ontwerp voor Humanscale

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven