Parella neemt meerderheidsbelang in Solved

Parella neemt meerderheidsbelang in Solved

De Parella Group, leider op het gebied van huisvestingsadvies en werkplekconcepten voor eindgebruikers van commercieel vastgoed, heeft een meerderheidsbelang genomen in Smart WorkPlace partner Solved.

Solved is een marktleider in de Nederlandse vastgoedadviesmarkt voor eindgebruikers van kantoor- en bedrijfsruimte. Met de overname bestaat het personeelsbestand van de Parella Group uit 120 mensen en komt de omzet dit jaar naar verwachting neer op 50 miljoen euro.

Door belangenverstrengelingen in de vastgoedmarkt ziet Solved de behoefte naar tenant-only advies bij kantoorhuurders internationaal sterk toenemen en met deze stap kan Solved de dienstverlening verder uitbreiden. “We hebben daarom besloten om ons aan te sluiten bij een internationale groep en die de huurder als klant centraal stelt”, aldus Olivier van Gool, partner bij Solved.

“We zijn verheugd het Nederlandse team van Solved te kunnen verwelkomen bij de Parella Group. Dit is voor ons een belangrijke stap in onze internationale strategie. Deze is gericht op het creëren van nieuwe kansen voor onze klanten en medewerkers”, zegt Michel Jean, General Manager bij Parella.

Sinds haar oprichting in 2009 heeft Parella bedrijven in alle soorten en maten geholpen met krachtige vastgoedstrategieën en nieuwe manieren van werken, ter inspiratie van jong talent. Om dit goed te kunnen doen, wil het bedrijf de uitdagingen van haar klanten volledig begrijpen. Op basis daarvan wil het bedrijf een Europees platform creëren, zodat zij internationale klanten dezelfde kwaliteit kan bieden. 

“Door deze aankoop hebben we nu een directe lijn met een van de meest toonaangevende landen op het gebied van managementinnovatie en werkplektransformatie. We werken al jaren samen met professionals van Solved die ons DNA, onze ambities en onze conflictvrije positionering volledig begrijpen en delen. Solved werkt voor gerenommeerde internationale klanten en heeft aanzienlijke groeivooruitzichten in de Nederlandse markt”, aldus Michael Kaplan, partner bij Parella. Michael Jean vult aan: “De partners van Solved blijven directie voeren op de activiteiten in Nederland, wat voor ons een belangrijke succesfactor is voor ons gezamenlijke project.”

Over Parella

Al meer dan tien jaar geeft Parella bedrijven advies over het ontwerp en de implementatie van vastgoedstrategieën. Ook weet het bedrijf inspirerende werkruimten te vinden die het bedrijfsimago van ondernemingen versterken en die kunnen bijdragen aan innovatie- en transformatiedoelstellingen.

Parella is actief in de volgende gebieden: strategie- en kansenbeoordeling van vastgoedprojecten, activawaardering, het vinden van en onderhandelen van kantoorpanden, heronderhandelen over huurcontracten, acquisities, verkoop en lease-backs transacties, ontwikkelingsprojecten, desinvesteringen, technische audit en due diligence van gebouwen, ondersteuning voor verandermanagement en adoptie van nieuwe werkwijzen. De omzet en het personeelsbestand van Parella zijn de afgelopen twee jaar verdubbeld: met een verwachte omzet van bijna € 50 miljoen en 120 professionals in 2019.

Een aantal van de bedrijven waar Parella voor werkt: Allianz, Allen & Overy, Axens, CCR, CDC, Crédit Foncier, Dow Jones, EDF, Edenred, Europcar, Fabernovel, Fnac Darty, Groupama, GroupM, Geoxia, Gemalto, Gide, Groupe Rocher, Helvetia, Idemia, Kering, KPMG, Lagardère, La Maison du Whisky, Linklaters, Metlife, Meetic, Oddo, Oliver Wyman, Orange, Orpea, OVH, RTE, RTL, Samsung, Scotto, Société du Grand Paris, SNCF, Thales, Twitter, United Biscuits, URSSAF.

Over Solved

De marktleider introduceerde twaalf jaar geleden het 100% ‘tenant rep-model’ in Nederland. Solved helpt kantoorgebruikers met huisvestings -en werkplekstrategie, makelaardij en projectmanagement.

Een aantal van de bedrijven waar Solved voor werkt: Arbo Unie, FNV, Heimstaden, Nederlandse Zorgautorieit, Neptune Energy, Subway, Amsterdam Capital Trading & Warner Bros, NIKON, ABN AMRO, Bose, Ordina, Roche, MIZUHO, Hogeschool Leiden, Boehringer Ingelheim, ARAG, Liberty Mutual en Ideal Standard.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven