Gezond werken in Helix

Gezond werken in Helix

Smart WorkPlace partner AM en BAM Bouw en Techniek – Projecten hebben de realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van Helix, een kantoorgebouw in Utrecht Leidsche Rijn op een A2-zichtlocatie.

Het multi-tenantgebouw van circa 10.000 vierkante meter is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen en twee parkeerlagen (onder het gebouw) met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen.

Kenmerkend voor het gebouw zijn de verhoogde plint, het centrale atrium en een separate patio die dient als beschutte buitenruimte. Een spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw: beweging en daarmee gezond werken worden hiermee gestimuleerd. Daarnaast zorgt de trap voor een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.

Het serieus nemen van de gezonde levensstijl van mensen is volgens AM niet alleen het omarmen van vitaliteitsprogramma’s, maar is ook het creëren van een omgeving waarin mensen gezond blijven: fysiek, sociaal en mentaal. De gebouwde omgeving is onderdeel van de oplossing. Een gebouwde omgeving is volgens AM pas gezond als die voorziet in de primaire levensbehoeften, namelijk het zorg dragen voor veiligheid, het stimuleren van sociale cohesie, een gezonde levensstijl faciliteert en een plek is waar mensen zichzelf kunnen ontplooien. Helix is een gebouw dat uitstekend past in deze filosofie en is daarom aangemeld voor het certificaat ‘WELL Core Zilver’. Daarnaast wordt de GPR duurzaamheidsscore gehaald van 8,0.

De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal van 2020, de oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven