Coronapieper houdt collega op afstand

Coronapieper houdt collega op afstand

In de anderhalve meter economie is het in de werkomgeving van groot belang om te weten of wel op anderhalve meter van je collega staat. VORM Holding ontwikkelde daarom samen met Mapiq de Coronapieper.

Volgens Hans Meurs, algemeen directeur van VORM zijn posters met maatregelen en fysieke strepen in de werkomgeving niet voldoende. Norbert Schotte, Innovatiemanager bij VORM, zette het idee uit onder start-ups. Mapiq bleek de beste match in de ontwikkeling van de Coronapieper: “Leuk om te merken dat gevestigde partijen het als onmogelijke opgave bestempelden om binnen een maand een ‘coronapieper’ te ontwikkelen. Mapiq greep de uitdaging meteen aan en was voor mij geen twijfel aangezien zij zichzelf op het smartbuilding terrein meer dan bewezen hebben.” Sander Schutte, CEO van Mapiq:  “De komende tijd zal mensen op een veilige afstand van elkaar houden de grootste uitdaging worden, slimme technologie kan daarin uitkomst bieden. Als Mapiq zetten wij graag onze kennis en wendbaarheid in om bij te dragen aan de huidige situatie, daar is dit project een mooi voorbeeld van.”

Mapiq ontwikkelt al zeven jaar slimme technologie voor kantoorgebouwen. Aan de hand van data en technologie koppelt het gelijknamige smart office platform medewerkers aan ruimtes, faciliteiten en collega’s. Mapiq stelt medewerkers in staat om makkelijker flexibel te werken en het kantoor te delen. Om dit doel te bereiken ontwikkelde het bedrijf niet alleen software maar ook een eigen sensor die werkplek bezetting zeer accuraat kan meten. Deze sensor is de inspiratie voor het huidige project. “Wij kunnen op dit moment bijdragen door onze technische kennis breder in te zetten dan alleen binnen de kantoorwereld. We weten niet hoe de ontwikkeling van de corona apps eruit gaan zien, maar wij kunnen binnen alle privacywetgeving mensen toch informeren over wat er als veilig wordt gezien”, vertelt Schutte.  

De sensoren zijn niet voorzien van een internetverbinding en niet persoonsgebonden. Dit betekent dat deze volledig AVG-proof zijn. Iedere sensor zendt een generiek bluetooth signaal uit en vangt die van ander piepers op. Bevindt een signaal zich binnen 1,5 meter afstand, dan hoort de medewerker een pieptoon. Zijn zij 1,5 meter van elkaar verwijderd, dan stopt de pieper en kunnen zij het werk vervolgen. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven