MindLabs wordt nieuw vlaggenschip voor economie Tilburg

MindLabs wordt een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van de interactie tussen mens en machine. Smart WorkPlace partner HEVO is nauw betrokken bij de nieuwbouw en de bedrijfsvoering.

Onder de slogan ‘minds, media & technologies’ bouwt MindLabs aan een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van de interactie tussen mens en machine. Daarbij staan innovaties op het gebied van Virtual Reality, Augmented reality en communicatie centraal.
Een samenwerkingsverband bestaande uit Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, de Persgroep, Tilburg University, Uitgeverij Zwijsen, de gemeente Tilburg en de provincie bundelt alle kennis en zoekt naar onderlinge raakvlakken en interacties om te komen tot innovaties.

MindLabs wordt ontwikkeld op drie vlakken:

  • Het Ecosysteem, dat de samenwerking, interactie en innovatie verder zal vormgeven.
  • De nieuwbouw, die MindLabs zal huisvesten en naast de LocHal ten noorden van het station in Tilburg wordt gerealiseerd, met integratie van hal 70, een oude monumentale fabriekshal.
  • De Bedrijfsvoering, die is gericht op het optimaal functioneren van het gebouw en alle faciliteiten, zodat het Ecosysteem tot bloei kan komen.

HEVO is met name betrokken bij de nieuwbouw en het organiseren van de bedrijfsvoering. Onder leiding van HEVO heeft het ontwerpteam een ontwerp uitgewerkt dat in het voorjaar van 2020 succesvol is aanbesteed. De realisatie loopt tot eind 2021. Het gebouw zal circa 12.300 m² bevatten en omsluit de oude hal 70.

Het ontwerp van MindLabs is van Ector Hoogstad Architecten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven