Platform en preventieve app meten en informeren over luchtkwaliteit

De preventieve Heallo Smart® App informeert c.q. alarmeert gebruikers van een ruimte preventief over de status van de luchtkwaliteit en de gewenste vervolgactie.

De Heallo Smart® App haalt de gegevens uit het Heallo Smart® platform dat actief en continu de luchtcondities in een ruimte meet, deze analyseert en ze omzet in actuele adviezen en acties. Zo is er volledig inzicht op de kwaliteit van ruimtes en wordt er preventief ingegrepen op de eventuele verspreiding van het coronavirus.

De aan het platform gekoppelde multi air sensoren meten zeven verschillende waardes waaronder temperatuur, luchtvochtigheid, VOS (vluchtige organische stoffen) en het voor COVID zo belangrijke CO2-gehalte. De CO2-waarde van een ruimte is namelijk een perfecte parameter om aan te geven of de ruimte voldoende geventileerd is. Verhoogde ventilatie zorgt immers voor een verbeterde afvoer van virusdeeltjes in de lucht. Onderzoek heeft daarbij uitgewezen dat de combinatie van luchtkwaliteit waarden als luchtvochtigheid, temperatuur en CO2 een impact hebben op hoelang het virus in de lucht aanwezig kan blijven.

De sensoren meten alle waarden op het gebied van luchtkwaliteit en voegen daar nog een hoogfrequente aanwezigheidsdetectie aan toe. Informatie die vervolgens real-time wordt doorgegeven aan het intelligente brein van het platform. Zo kan het systeem conciërges, facilitair beheerders en generieke gebruikers van klaslokalen en werkplekken helpen preventief in te grijpen.

Daar waar het modernere omgevingen betreft en men beschikt over een klimaatsysteem, ventilatiesysteem of GBS (gebouwbeheersysteem) gaat Heallo Smart® zelfs nog een stapje verder. Door te koppelen met het systeem worden preventieve acties op vlak van temperatuur en ventilatie volledig geautomatiseerd uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker.

Heallo Smart® is een samenwerking tussen het Duitse STEINEL, wereldwijd producent en leverancier van intelligente sensoren, en het Nederlandse DARWIN, softwareontwikkelaar van het gelijknamige IOT-platform voor slimme gebouwen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven