Welzijn als drijvende factor voor succesvolle organisaties

Welzijn als drijvende factor voor succesvolle organisaties

Waar liggen behoeften van werknemers en hoe kunnen deze optimaal worden ondersteund? Daarover spreekt Justin Timmer van Measuremen tijdens het webinar ‘Reboarding naar de gezonde werkomgeving’.

De pandemie brengt veel veranderingen met zich mee. Naast het loskomen van het kantoor, hebben we te maken met de impact van het virus, en zijn we anders in contact gekomen met onze familie en naasten. In eerste instantie lijken de effecten op het gebied van werk positief: veel onderzoek laat een verhoogde effectiviteit van werk zien. Echter, andere onderzoekers zien veel psychische gezondheidsklachten terug in hun data. De Sociaal Economische raad kan dan ook niet anders concluderen: de ervaringen van thuiswerken liggen uiteen. Gezien de zware mentale belasting van de pandemie is het van belang om werknemers, juist nu in deze uitdagende tijden, goed te ondersteunen. Omdat de behoeften breed zijn, en de grenzen tussen kantoor en thuis vervagen komt de focus op de mensen: hun welzijn. Welzijn kent volgens de beroemde psycholoog Martin Seligman verschillende factoren: positieve emoties, toewijding, sociale relaties, betekenis, succeservaringen, en gezondheid. De werkcontext kan een grote rol spelen wat betreft het vervullen van deze factoren. Eerder onderzoek heeft al bewezen dat investeren in welzijn uitbetaald in productiviteit, retentie, en klantloyaliteit. Een win-win situatie dus voor werknemers en organisatie. Het is echter nog een uitdaging om uit te zoeken waar de behoeften van de werknemers liggen en hoe deze optimaal ondersteund kunnen worden. Hier gaat Justin Timmer van Measuremen tijdens zijn presentatie verder op in.

Justin Timmer verzorgt op 22 oktober een presentatie over ‘Welzijn als drijvende factor voor succesvolle organisaties’ tijdens het webinar ‘Reboarding naar een gezonde werkomgeving’ dat Smart WorkPlace en Smart WorkPlace partner Spacewell organiseren. Deelname is gratis. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven