Permanent waarborgen klimaatcondities voor Naturalis Biodiversity Center essentieel

Permanent waarborgen klimaatcondities voor Naturalis Biodiversity Center essentieel

In het Naturalis Biodiversity Center is het essentieel dat de klimaatcondities permanent gewaarborgd zijn. Vanaf 1 januari 2021 is Smart WorkPlace partner Croonwolter&dros verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Eind augustus 2019 opende Naturalis de deuren van de nieuwe locatie. Het nieuwe gebouw - een ontwerp van Neuteling Riedijk Architects - van circa 40.000 vierkante meter huisvest het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoorruimte en de volledige natuurhistorische collectie van 42 miljoen objecten onder één dak. Trix, de Tyrannosaurus rex, die onderzoekers van Naturalis in 2013 opgroeven, heeft een vaste ereplaats in één van de tentoonstellingszalen.

Voor Naturalis is biodiversiteit een belangrijk thema. Volgens Naturalis hebben we de rijkdom van de natuur nodig voor voedsel, geneesmiddelen en energie. Naturalis staat daarom voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. Met de collectie, kennis en data brengen ze biodiversiteit in kaart en bevorderen ze het behoud daarvan. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken. De huidige biodiversiteitscrisis maakt het werk relevanter dan ooit.

De verschillende bouwdelen van Naturalis worden gebruikt om diverse collecties onder strenge klimaatcondities te bewaren, onderzoeken en tentoon te stellen. Hiervoor moeten de klimaatcondities in de diverse ruimtes permanent gewaarborgd worden. Om de klimaatcondities te garanderen en uitval- en storingen te voorkomen, zijn gedegen, vakkundig en consequente onderhoudswerkzaamheden nodig. Paul Greving, divisiedirecteur Utliteit bij Croonwolter&dros, legt uit hoe het bedrijf het wil aanpakken: "Met een vast team van technische experts zorgen wij ervoor dat wij niet alleen de wensen van Naturalis, maar ook van haar werknemers en bezoekers door en door begrijpen en dit meenemen in onze dienstverlening."

Fotografie: Scagliola/Brakkee.

 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven